Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci

Krotký a Nesveda získali na GP Jurmala body do žebříčku UCI

Submitted by on Čtvrtek, 26 Květen 2011No Comment
Krotký a Nesveda získali na GP Jurmala body do žebříčku UCI

Pěkný výsledek zaznamenali cyklisté Sparty v závodě GP Jurmala 1.2 UCI, když Rostislav Krotký vybojoval 6. a Jiří Nesveda 7. místo. Do elitní třicítky se ještě vešel Tomáš Holub na 26. místě, v kategorii do 23 let skončil osmý.

Závodníci museli zdolat 13 okruhů po 14 kilometrech, což v konečném součtu dalo 182 kilometrů v ulicích lotyšského města Jurmala. Závod na městském okruhu s několika technicky náročnými retardéry znepříjemňoval i silný vítr na pobřežní silnici. Na startu se sešlo celkem 123 závodníků ze 17 týmů.

Sparťanské barvy hájila šestice Holub, Hlaváč, Fabišovský, Hrubý, Krotký, Nesveda.

Téměř po celou dobu závodu se držel peloton pohromadě, veškeré pokusy o únik byly likvidovány, dlouhé rovinaté úseky v první polovině závodu nedávaly uprchlíkům velkou šanci na úspěch, peloton se pohyboval stále více jak čtyřicetikilometrovou rychlostí. Rozhodující monent závodu nastal asi 30 kilometrů před cílem, kdy se od pelotonu oddělila silná dvacetičlenná skupina., ve které byli také sparťané Krotký a Nesveda. Skupina dobře spolupracovala a během jednoho okruhu si vypracovala minutový náskok na hlavní pole.

V posledním okruhu se díky neustálým nástupům skupina rozdělila na dvě části, v čelní šestičlenné skupině byl také Rosťa Krotký.

Tato skupina si dokázala udržet náskok až do finiše, na závěrečném kilometru se roztrhala a tak do cíle přijížděli závodníci s malými odstupy po jednom.

Z vítězství se radoval známý Estonec Jaan Kirsipuu, Krotký v závěru skončil

šestý: ,,Byl jsem 14 dní na vysokohorském soustředění a v závěru už jsem neměl dost sil, nástup stíhal nástup. Přece jen mi chybí závodní kilometry.

Už se ale těším na Okolo Slovenska, který startuje za dva týdny, přípravu jsem směřoval na tento závod.“

Druhou skupinu pak přivedl do cíle svým drtivým finišem sparťanský rychlík Jiří Nesveda: ,,Začátek sezóny mi nevyšel podle mých představ, sice jsem měl hodně natrénováno, nebylo to ale pořád ono. V Buckowě a ve středu na Giant Lize se mi už ale jelo výborně a tak jsem se na závod GP Jurmala těšil, tyhle okruhy ve městech mám rád a jsem na ně hlavně z Německa zvyklý. Do finiše jsem si hodně věřil, cílová rovinka byla hodně široká a tak nehrozilo, že mě někdo zavře“.

[ Výsledky:

1 57 EST19690717 Kirsipuu Jaan CHS 4:05:11

2 63 GRE19800306 Tamouridis Ioannis SPT 2

3 142 LAT19910318 * Flaksis Andžs RDF 4

4 74 COL19880523 Tamayo Martinez Juan Se TWP 7

5 44 SRB19800312 Stevic Ivan PAR 13

6 21 CZE19761019 Krotky Rostislav ASP 22

7 14 CZE19850514 Nesveda Jiri ASP 1:04

PRO RACE BERLIN – Václav Hlaváč – 29. místo

Ne – 22. Květen 2011, – Zdeněk Rubáš

Vysoké letní teploty a okolo 250 000 diváků v ulicích Berlína a Braniborska s cílovými okruhy u Brandeburské brány a 13 000 hobby jezdců jako předzávod profipelotonu byl velkým sportovním podnikem v SRN. V hromadném spurtu nejlépe dospurtoval Václav Hlaváč. Dost nešťastně se vyvinul závod v posledním 8 km okruhu pro naše barvy v závěru závodu, kdy Martin Hunal se bohužel nevyhnul pádu 6 km před cílem, Ladislav Fabišovský a Tomáš Okrouhlický měli defekty.

Berlín (dpa) – 23-letý Marcel Kittel získal v Berlíně vítězství. Vítěz z nizozemského Skil-Shimano tým vyhrál v Berlíně Prorace . Po 182,2 km zvítězil rodák z Arnstadtu, který nedávno vyhrál čtyři etapy „Čtyři dny Dunkirk“, před italským Giacomo Nizzolo (Itálie) a ruským Alexejem Markovem v hromadném spurtu. 1000 metrů od cíle byla dojeta šesti členná skupina, která unikla na 20 kilometru.

Devět závodníků odjelo krátce po startu u Brandenburské brány. Z německé elitní stáje Andreas Klier a Marcus Burghardt, dále Stuart O’Grady (Austrálie). Ale únik byl kilometr před cílem dojet. Olympijský vítěz a mistr světa Fabian Cancellara ze Švýcarska, se osvědčil ve službách italského sprinter Nizzolo Giacomo, který skončil druhý.

1 Marcel Kittel (Ger) Skil – Shimano 3:50:50

2 Giacomo Nizzolo (Ita) Leopard Trek

3 Alexei Markov (Rus) Russian Federation

4 Rudiger Selig (Ger) Germany

5 Florian Monreal (Ger) Team Eddy Merckx – Indeland

6 John Murphy (USA) BMC Racing Team

7 Henning Bommel (Ger) LKT Team Brandenburg

8 Grischa Janorschke (Ger) Nutrixxion Sparkasse

9 Luc Hagenaars (Ned) Team Eddy Merckx – Indeland 10 Timo Thömel (Ger) Team NSP 29. Vaclav Hlaváč AC SPARTA PRAHA

www.sparta-cycling.com

Comments are closed.