Home » Foto, MTB, Týmy & závodníci, Za jízdy, Závody

Peter Sagan na Českém poháru MTB v Teplicích

Submitted by on Úterý, 3 Květen 2016No Comment
Peter Sagan na Českém poháru MTB v Teplicích

Účast Petera Sagana na druhém dílu ČP cross-country v Teplicích přitáhla do lázeňského centra a přilehlého lesoparku spousty natěšených diváků. Výborná atmosféra, silná mezinárodní konkurence i Saganův rychlý postup do čela závodu vyhecovaly závodníky k vysokému tempu a nasazení. 8 teplických okruhů pro mužskou kategorii Elite bylo velmi náročných, což se dalo vyčíst z tváří všech závodníků bojujících o první desitku.

Situace na čele se často měnila a divákům tak nabízela výbornou podívanou. Průběh závodu výrazně ovlivnil také Saganův defekt. Oranžový dres Expres CZ-Merida Teamu Kolín byl dlouho ve hře o medaile. Honza Nesvadba držel tempo s nejlepšími přibližně dvě třetiny závodu.

Pak již tempu soupeřů nestačil a dojel na velmi solidní 5. příčce za Saganem. Tomáš Paprstka tentokrát do vývoje na samém čele nezasáhl, ale i tak mu v cíli patří hodnotné 9. místo.

V mládežnických kategoriích se výborně prezentovali juniorka Krupová a kadet Schierl. Kupová dojela 4., když ji o bronzovou medaili připravila německá soupeřka a Schierl nestačil pouze na jednoho soupeře. Oba tak potvrdili své kvality a mohou s optimismem vyhlížet další závody.

Další díl ČP bude hostit Kutná Hora 14. května.

Comments are closed.