Home » Aktuální téma, Cyklokros, Týmy & závodníci, Závody

Štěpán Schubert na mistrovství světa v cyklokrosu

Submitted by on Středa, 3 Únor 2016No Comment
Štěpán Schubert na mistrovství světa v cyklokrosu

O uplynulém víkendu se v belgickém Zolderu uskutečnilo cyklokrosové mistrovství světa. Jelikož vítěz letošního TOI TOI Cupu Tomáš Paprstka dal před účastí na MS přednost přípravě na nadcházející bikovou sezonu, Expres CZ – Merida Team Kolín na šampionátu reprezentoval „pouze“ jeden závodník a to v kategorii mužů do 23 let Štěpán Schubert.

Štěpán týden před mistrovstvím zajel svůj nejlepší letošní výsledek, když na SP v Hoogerheide obsadil skvělé 22. místo a tak si hodně věřil na top 25 a v koutku duše i na první dvacítku. To se sice nepodařilo, ale 30 místo s odstupem necelých tří a půl minuty na vítěze znamená posun o pět příček vpřed oproti loňskému šampionátu v Táboře a smazání více jak jedné a půl minuty z časového manka. A to je velmi dobrý progres! Navíc, když uvážíme Štěpánovi zdravotní problémy z počátku sezony, které mu nedovolily trénovat na 100%.

Na další podrobnosti z Zolderu jsme se zeptali přímo Štěpána:

„Co mě v Zolderu ohromilo, byla neskutečná atmosféra. I když českých fanoušků tam nebylo tolik jako vloni v Táboře, tak i tak to bylo neuvěřitelné! Co se týká mého závodu, tak cítil jsem se dobře, ale týden před tím v Hoogerheide to bylo přeci jen o něco lepší. Tady v Zolderu nebylo tolik techniky a trať byla více do tahu. Tam mi přeci jen, jako bývalému lyžaři, chybí kilometry ze silnice… Na tom bude určitě potřeba zapracovat. Na start jsem šel jako třetí od konce a startoval jsem z úplně poslední řady. Odstartoval jsem solidně, ale i tak se to v prvních dvou zatáčkách seklo a tam určitě naskočilo dost vteřin ztráty na čelo. V průběhu závodu jsem se posouval stále vpřed, ale na víc jak třicáté místo to už nedalo. V první chvíli jsem byl trochu zklamaný. Přeci jen jsem si na tu první dvacítku až pětadvacítku věřil. Ale s postupem času vnímám toto mistrovství jako povedené a budu se v přípravě snažit, abych se v příští sezoně posunul zase o něco dál.“

Štěpána teď na pár dní čeká zasloužený odpočinek a regenerace a poté společně s týmem nastoupí do přípravy na další sezonu.

Comments are closed.