Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Závody

Na Regionem Orlicka 2014 zavítá přes 200 mladých nadějí ze šesti zemí!

Submitted by on Pátek, 1 Srpen 2014No Comment
Na Regionem Orlicka 2014 zavítá přes 200 mladých nadějí ze šesti zemí!

Již 28. ročník cyklistického etapového závodu juniorů s mezinárodní účastí pod názvem Regionem Orlicka bude konat SKP Duha Lanškroun 8. – 10. srpna. Do závodu se mohou přihlásit jezdci kategorie juniorů a ti nejlepší z kategorie kadetů. Na startu se loni sešlo přes 150 mladých nadějných cyklistů. K dnešnímu dni je přihlášeno přes 200 závodníků ze šesti zemí.

Pro startující je připraveno šest soutěží: soutěž pro jednotlivce, sprinterská soutěž, soutěž o nejlepšího vrchaře a soutěž o nejlepšího závodníka ročník narození 1997, soutěž o nejlepšího kadeta a soutěž družstev. Závod je zároveň součástí Českého poháru juniorů a jeho zajímavostí je, že startovat mohou družstva o šesti až deseti jezdcích.

Za dobu existence prošla závodem řada českých jezdců a reprezentantů, ale i velice kvalitní cyklisté ze zahraničí. Mezi vítěze lze zařadit například Pavla Padrnose, Zdeňka Mlynáře, Martina Mareše, Leopolda Königa, Lubomíra Petruše, Josefa Hoška, Josefa Černého, Daniela Turka, Rakušany Petera Lutenbergera, Petera Wrolicha, Slováka Petera Sagana a v loňském roce vyhrál český jezdec Michal Schlegel.

Comments are closed.