Home » MTB

Reportáž: AIMTEC Okoloplzně 2010

Submitted by on Čtvrtek, 1 Červenec 2010No Comment
Reportáž: AIMTEC Okoloplzně 2010

Šestá zastávka CyklomaratonTour se odehrála v Plzni v rámci závodu AIMTEC Open Race poslední červnovou neděli. Počasí vypadalo docela rozumně, i když v pátek v Plzni ještě pršelo. Ale déšť max. zkropil prach a pomohl nám tak připravit trať. Ta i letos vedla podél řeky Berounky a letos měla přívlastek „ROMANTICKÁ“… Ale šlo spíš o symbiózu trati s nádhernou přírodou kolem Berounky a západočeské metropole. Připravena byla opět krátká a dlouhá varianta závodní trati, v číslech 28km a 50km.

V 11:30hod. se byl odstartován hlavní závod, krátká i dlouhá varianta. Hned po startu čekalo bikery, jen tak pro zahřátí, stoupání na Chlum. Hned tady se oddělila skupina „eliťáků“, která si jela svůj vlastní závod. A že to byl docela kalup, ale k tomu později. Po výjezdu na Chlum čekala závodníky lávka přes Berounku a další stoupání k Pecihrádku a dále až k hrázi Velkého Boleveckého rybníka. Trať stoupala až těsně ke Zruči, po kterém byl prostor pro trochu odpočinku ve sjezdu k Seneckému rybníku a poté po zpevněných lesních cestách se dojede až k okraji Třemošné. Krásná rychlá pasáž, jako za odměnu za stoupání na začátku. V těchto vedla trasa v těsné blízkosti potoka Třemošná po úzké pěšince až do Hromnic, kde se po průjezdu obcí opět stoupalo k Hromnickému jezírku. Pro ty, kteří moc nezávodili mohlo být Hromnické jezírko fajn zastávkou – neplánovanou občerstvovanou :-), protože Hromnické jezírko (nebo též Červené jezírko) je přírodní památkou, která si určitě zaslouží trochu pozornosti. Jezírko o šířce 130 m, délce 190 m a hloubce až 18 m vzniklo 60 m pod úrovní okolního terénu závalem odvodňovací štoly krátce po zastavení těžby břidlice.

Od Hromnického jezírka pokračovala trať lesními pasážemi zpět na hranici Hromnic a Žichlic a dále po zelené turistické značce až do Dolan. Po průjezdu obcí nás čekal na závodníky prudký sjezd okolo zříceniny hradu Věžka pod Druztovou a dále směrem na Bílou horu. Tady si prožil svou „krisičku“ nejen biker. Poslední kilometry měly klesající charakter, lávce pod Pecihrádkem byla jasným znamením, že do cíle je to už jen pár metrů.

V cíli 28 km tratě byl jako první Daniel Pašek (AUTHOR TEAM STUPNO) v čase 00:57:20.864, před Petrem Stehlíkem (Bi Esse) a Danielem Pánkem. (AUTHOR TEAM STUPNO)

Na 50-ti kilometrové trati si to o vítězství rozdali Kristian Hynek (S@H SUPERIOR MTB) a Milan Spěšný (S@H SUPERIOR), které v cíli dělila jen setina sekundy. Vítěz dorazil do cíle v čase 01:41:13.622.

Ženský závod byl jasnou záležitostí pro Radku Splítkovou (RockMachine-Cyklomax), která dorazila do cíle v 02:31:27.836.

Na své si samozřejmě přišli i děti, pro které pořadatelé připravili také náročnou trať v areálu Sv. Jíří. Děti, jako už tradičně závodili v několika kategoriích Tygříkova poháru.

Letošní Cyklomaraton Tour pokračuje 11.července závodem CHANCE Okolovarů, 11.7.2010

Výsledky Muži Profi
1. Kristián Hynek(
S@H SUPERIOR MTB ) 1:41:13
2. Milan Spěšný (
S@H SUPERIOR MTB ) 1:41:13
3. Martin Splítek ( Rockmachine Cyklomax) 1:43:18
4. Tomáš Pešek ( Scott – cycling team)  1:43:48
5. Vlastimil Veverka( Rockmachine Cyklomax) 1:46:35

Comments are closed.