Home » Aktuální téma, MTB, Týmy & závodníci, Závody

RAAB Rohálovská 50ka 2012

Submitted by on Pátek, 4 Květen 2012No Comment
RAAB Rohálovská 50ka 2012

Další víkend sezóny 2012 a další závod. Tentokrát jsme se vydali nedaleko našich domovů, a sice do Prusinovic. Menší obec kousek za Bystřicí pod Hostýnem hostila 3. ročník RAAB Rohálovské 50, který sliboval velkou účast a hřejivé slunečné počasí. Na startu se sešlo okolo 700 bikerů a bikerek, kteří se rozhodli si to rozdat na velmi rychlé trati. I díky posledním teplým dnům, kdy sluníčko pořádně pražilo, jsme se namočili jen ve dvou brodech, jinak byla trasa závodu velmi suchá a prašná.

V místě startu jsme se sešli já, Tom a Franta. Nelichotivý začátek sezony nám moc nevnášel sebevědomí do žil, ale byli jsme ochotni udělat maximum pro nejlepší výsledek. Konkurence se v tomto mladém závodě sešla slušná. Na startu jste mohli vidět například Jana „Džobra“ Jobánka, který závod vloni vyhrál a se stejnými ambicemi přijel i letos. Jelikož se závod konal, co by kamenem dohodil od Bystřice pod Hostýnem, stal se takovým malým mistrovstvím pro tým 4EVER Cyklo Bulis Team.

Už od startovního výstřelu se rozjelo ostré tempo o vyjetí nejlepší pozice před nájezdem do terénu. Startovní rovinka nebyla nikterak dlouhá a záhy se sjelo z asfaltu rovnou na polní cestu, po které se mezi poli stoupalo k Hrádku. Malý lesík, který jsme měli objet kolem dokola jako zaváděcí kolo. Ovšem, jediný, kdo projel správně, byl právě „Džobr“. Zbytek pelotonu byl zlákán na průjezd tímto lesíkem, který měl však následovat až ke konci závodu. Překvapením pak pro Jobánka bylo, když se po průjezdu Prusinovicemi objevili jeho pronásledovatelé jen kousek za ním, když už si ve stoupání k Hrádku vytvořil velmi slušný náskok.

Můj proslulý pomalý start mi nedovolil se moc posunout kupředu, a tak jsem se musel postupně prokousávat startovním polem během celého závodu, zatímco kluci jeli velmi dobře vepředu.

Jak už jsem uvedl výše, trať byla naprosto suchá a rychlá. To ovšem znamená, že byla i velmi tvrdá. Své o tom ví Tom, který se držel v závodě ve třetí skupince na pomezí první desítky. Ovšem v jednom z rychlých sjezdů, jej mulda vyjetá traktorem v nepřehledné zatáčce katapultovala ze sedla jeho biku a nehezky si ustlal. S velkým štěstím se nestalo nic kolu a vážnější zranění neutrpěl ani Tom. Krom odřené holeně a naraženého ramena to bylo v „pořádku“. Tom pokračoval dál, avšak už to nebylo ono. Ač se snažil sebevíc, zpět do popředí, kde mohl bojovat o lepší pozice, se už nevrátil. V cíli závodu to Tomášovi vyneslo dvacáté místo celkově. Franta se pral s tratí statečně a dojel na slušném 27 místě. Co se týče mě, ještě to stále není ono, je třeba pořádně trénovat a dokázat přetrpět starty v závodech. Nic méně, v Prusinovicích mi síly nestačily na víc, jak na 65 příčku v celkovém pořadí.

Závod s velkým přehledem opanoval Jan Jobánek, který nenechal nikoho na pochybách a zvítězil časem 1:49:07 s luxusním náskokem bezmála čtyř minut před duem Hradil, Strnad.

Výsledky
1. Jan Jobánek (Merida Biking Team) 1:42:07
2. Jiří Hradil (Force KCK Team) +3:49
3. Václav Strnad (Inkospor Team) +3:49

20. Tomáš Gladiš (Galaxy Team Hranice) +14:18
26. František Haitl (Galaxy Team Hranice) +15:06
65. Bronislav Ivan (Galaxy Team Hranice) +23:03

Bronislav Ivan

Comments are closed.