Home » MTB, Závody

Cink se z ME vrací s medailí. Má bronz.

Submitted by on Pátek, 9 Červenec 2010No Comment
Cink se z ME vrací s medailí. Má bronz.

Ondřej Cink, mladý závodník brněnského Merida Biking Teamu, se při druhém startu na ME předvedl ve výborné formě. V úvodním závodu štafet se velkou měrou podílel na zisku bronzové medaile pro Českou Republiku, když po prvním úseku mezi elitními závodníky předával na čtvrtém až pátém místě. Poté Paprstka, Huříková a Škarnitzl zaostali v cíli jen za vítěznými Švýcary a Italy. ČR si tak po 8 letech odváží i díky závodníkovi Merida Biking Teamu cennou medaili.

Cink se neztratil ani v závodě jednotlivců. Startoval sice z poslední řady, do terénu najížděl až jako čtyřicátý, ale kolo po kole se dokázal probojovat k první desítce. O lepší umístění ho připravila ohlá patka přehazovačky. I tak 14. místo a přímá nominace na MS v Kanadě je velkým úspěchem.

Dneska jsem spokojenej, jelo se mi perfektně, křeče nic, cítil jsem se na desítku. Věděl jsem, že v tom vedru bude důležitý začít opatrně a postupně jít dopředu. Škoda, že jsem si v předposledním kole ohnul patku. Říkal jsem si, že je lepší jet opatrně, než se pokoušet ji narovnat a třeba zlomit.“ vysvětloval Ondřej Cink v cíli.

Výsledky ME XC Muži do 23 let:
1. Mathias Flückiger (SUI) 1:52:01 hod.
2. Niels Wubben (NED) +2:28 min.
3. Patrick Gallati (SUI) +3:19
14. Ondřej Cink (CZE) +6:44

Zdroj: Merida Biking Team – TZ

Stejně jako Ondřej Cink i další členové Merida Biking Teamu používají vidlice Fox Racing Shox, které do ČR dováží písecká firma CykloŠvec (www.cyklosvec.cz).

Comments are closed.