Home » Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Za jízdy, Závody

František Trkal s Favoritem Brno

Submitted by on Úterý, 30 Srpen 2011No Comment
František Trkal s Favoritem Brno

Úspěch v Českém poháru: jsme třetí v týmech!

O uplynulém víkendu jsme uzavřeli letošní ročník Českého poháru a jsme velmi rádi, že se barvy Favoritu Brno neztratily. Mezi týmy jsme obsadili výborné třetí místo.

Smola navíc skončil v kategorii do 23 let celkově čtvrtý, Maňoušek šestý, Ohřál sedmnáctý, Ehrenberger na 22. místě a Matoušek byl třiačtyřicátý,“ vyjmenoval výsledky trenér Favoritu František Trkal. „Vyzdvihl bych hlavně Smolu s Maňouškem a to třetí místo v mančaftech. Skončili jsme za PSK Whirlpool-Author a Duklou Praha, za námi zůstaly mančafty jako Sparta, Příbram nebo Prostějov. U kluků je vidět velký pokrok a za celoroční poctivé výkony je musím pochválit,“ dodal František Trkal.

Závod jako takový se jel v Ostravě jako Memoriál Jana Veselého na 100 km. „Bylo jasné, že to Dukla nenechá odjet, protože chtěli rozjet spurt na Kadlece. Jediný únik se podařil zhruba v polovině závodu, kdy odjel Kozubek a náš mladý závodník Dan Turek, který to jel v rámci přípravy na mistrovství světa. Jeli spolu zhruba 15 kol, dělili se o prémie a byli hodně vidět. S tím jsem moc spokojen. Nakonec došlo podle očekávání na spurt balíku, který vyhrál Nesveda ze Sparty,“ přiblížil trenér Trkal.

Výsledky našich: 11. Maňoušek (5. U23), 12. Ohřál (6. U23), 17. Smola (10. U23), 23. Matoušek (15. U23), 37. Ehrenberger (22. U23), 45. Turek. Všichni ve stejném čase jako vítěz.

Ale nezávodili jsme jen v sobotu. Už v pátek jsme si jako generálku dali dráhový Memoriál Otmara Malečka v Prostějově. A v neděli další dráhový start na mistrovství republiky v bodovačce. „Nejsme sice dráhoví specialisté, ale i tak kluci zajeli slušně. Vyzdvihl bych především výkon Ohřála, který byl v neděli desátý v kategorii elite a čtvrtý v U23, Maňoušek čtrnáctý v kategorii elite a sedmý v U23,“ uvedl F. Trkal po závodě, který opanovali cyklisté Dukly Praha.

František Trkal

Comments are closed.