Home » Aktuální téma, Foto, Pozvánky k závodění, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Okolo jižních Čech se rozjede 5. – 8. září

Submitted by on Neděle, 4 Srpen 2024170 Comments
Okolo jižních Čech se rozjede 5. – 8. září

Cyklistická sezona v Jihočeském kraji bude pokračovat začátkem září 11. ročníkem mezinárodního cyklistického etapového závodu Okolo jižních Čech (5 – 8 září). Každoročně napínavé závody slibují i tentokrát zajímavou mezinárodní účast. Přihlášeny jsou špičkové „kontinentální“ týmy z celé Evropy, ale i zámoří. Chybět nebudou závodníci nejlepších českých týmů, tedy Elkov Kasper a ATT Investment. Na českém území se jedná o druhý největší etapový závod vypsaný pro kategorie muži Elite a U23, zařazený do kalendáře Mezinárodní cyklistické unie (UCI) kategorie 2.2. „Závodníci se mohou těšit na náročné trasy v prostředí České Kanady, Novohradských hor, a Šumavy. Dotkneme se také kraje Vysočina a západních Čech. Rádi se vracíme do měst, která s námi spolupracují dlouhodobě, ale čas od času zařadíme z důvodu atraktivity i města nová“, vysvětluje ředitel prestižní akce Jan Hájek.

Etapy:
I. čtvrtek 5.9. Třeboň – Jemnice 133 km
II. pátek 6.9. České Velenice – Studená 155 km
III. sobota 7.9. Český Krumlov – Horská Kvilda 134 km
IV. neděle 8.9. Trhové Sviny – Jindřichův Hradec 150 km

Závodem v minulosti prošli cyklisté, kteří později sbírali vavříny v nejslavnějších závodech světové serie World Tour: Emanuel Buchmann (Německo), Jan Polanc (Slovinsko), Florian Senechal (Francie), Ricardo Zoidl (Rakousko), Josef Černý (Česká republika) a také vycházející hvězda současného pelotonu Arnaud De Lie.

„Pro diváky jsme připravili v každém místě startu i dojezdu etapy kulturní program, který trvá 2 hodiny. Provází ho moderátor a jeho součástí je živé vystoupení kapely, losování divácké tomboly, v rámci které rozdáváme přítomným fanouškům ceny – sportovní batohy, cyklistické přilby, cyklistické limitované dresy Okolo jižních Čech a jiné dárkové předměty“, doplňuje program ředitel akce Hájek. Před dojezdem nedělní etapy jsou v okolí Masarykova náměstí v Jindřichově Hradci vypsány doplňkové závody: děti v několika kategoriích věku 6 až 11 let odstartují ve 13 hodin, deset městských okruhů následně absolvují závodníci organizovaní v České federaci Spastic Handicap.

Organizátorem závodů je cyklistický klub RBB Invest, za podpory města Jindřichův Hradec a Jihočeského kraje. Závod se jede i s podporou CYKLOŠVEC a Stevens bikes.

170 Comments »

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.