Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

AC Sparta Praha na Grand Prix Donetsk

Submitted by on Úterý, 17 Duben 2012No Comment
AC Sparta Praha na Grand Prix Donetsk

Cyklisté AC Sparta Praha startovali o víkendu na Grand Prix Donetsk. V sobotním kriteriu obsadil Jan Klabouch 8. místo, v nedělním závodě 1.2.UCI se dokázali v silné konkurenci ruských a ukrajinských závodníků probojovat do elitní dvacítky Martin Hunal a Rostislav Krotký, obsadili 16. resp. 17.místo.

V sobotním kriteriu na 30 okruhů v centru Donětska se v úvodu závodu nemohli sparťané prosadit proti dobře rozjetým týmovým vlakům Katushi, Koolsu….. V polovině závodu zabodoval poprvé Jiří Nesveda i Jan Klabouch. V dalším bodování rozjel spurt Jiří Nesveda pro Jana Klaboucha, který si připsal plný počet bodů. Celkově 8 bodů stačilo na 8. místo. Jiří Nesveda skončil na 12.místě. V závodě startoval i Danilo Hondo /viz foto/a excelentní spurtér Alesando Petacci Lampre ISD, který získal v kritériu 4 body. a 10. místo.

Nedělní UCI závod 1.2 kategorie na 156 km z Donětska do Kalinieva a zpět vedl po dálnici, kde především rozhodoval vítr a dlouhé táhlé kopce. Již na 10. km se peloton rozdělil na 4 skupiny. První dvě skupiny se před obrátkou na sedmdesátém kilometru dojeli, takže hlavní peloton měl již jen 60 závodníků. 40 km před cílem se peloton opět začal dělit a před vjezdem do Donětska odjela dvojice závodníků z Itery Katushi Zakarin a Gomeniuk, kteří dotáhli únik a poslední tři 5 km dlouhé okruhy městem do vítězného konce.

Peloton se na kopcovitých okruzích zredukoval na necelých 30 závodníků, kde si dobře vedl Martin Hunal s Rosťou Krotkým i Ondřejem Pávkem. Dan Vejmelka měl v posledních okruzích defekt. Ve spurtu na dlážděném kopci u Donětské opery dojeli Martin Hunal na 16. místě a Rostislav Krotký na 17. místě. 32.místo Ondřej Pávek a Dan Vejmelka 40. místo. Závod v Donetsku byl poprvé zařazen do UCI závodů Europe Tour a byl velmi dobře připraven.

1. ZAKARIN Ilnur 03:29:10 Itera Katusha

2. GOMENIUK Volodymyr 00:00:02

3. KOSYAKOV Dmitry 00:01:40

16. HUNAL Martin 00:01:50 AC SPARTA PRAHA

17. KROTKY Rostislav 00:01:50 AC SPARTA PRAHA

Comments are closed.