Home » Aktuální téma, Cyklokros, Pozvánky k závodění, Závody

Cyklokrosový pohár se znovu rozjíždí v Kolíně

Submitted by on Sobota, 10 Listopad 2012No Comment
Cyklokrosový pohár se znovu rozjíždí v Kolíně

Po téměř měsíční pauze se český cyklokrosový pohár v sobotu opět rozjíždí a první zastávkou bude Kolín, respektive lesopark Borky. Centrem dění je znovu atletický stadion a tříkilometrová trasa v těsném okolí.

Proti loňsku, kdy se tu jelo Mistrovství České republiky mládeže a žen, došlo jen k minimálním změnám. „Kvůli výsadbě stromků jsme museli vypustit písečný úsek nad atleťákem a překážky jsme z lesní části přesunuli přímo na stadion. Určitě to bude atraktivnější. Na délku trati změny nebudou mít vliv,“ informuje ředitel trati Michal Čepička.

Z toho, co přichází v úvahu by měla být závodnická účast téměř kompletní. „To znamená celá česká špička vyjma těch, co mají smlouvy v zahraničí a  slovenský reprezentační trenér Glajza by měl přivézt poměrně silnou výpravu, od kadetů až po elitu. Poprvé se letos na start cyklokrosu postaví také Jiří Novák, pátý z mistrovství světa v maratonu,“ zve ředitel závodu a manažer pořádajícího Remerx-Merida Teamu Kolín, Jan Slavíček.

A co očekává od domácích závodníků? „Věřím, že mládežníci potvrdí dosavadní skvělé výkony, kdy zejména kadeti a kadetky zcela ovládli startovní pole i celkové hodnocení. Mezi elitou by Tomáš Paprstka mohl bojovat o medaili a Tomáš Bohata s Filipem Eberlem o první desítku,“ dodává Jan Slavíček.

„Trať dobře znám, nemám to na ní daleko, vlastně ji mám skoro za barákem. Navíc mi sedí, takže chci potvrdit  dosavadní výsledky,“ říká kadetka Jana Czeczinkarová, která tu vloni získala mistrovský titul a letos má za sebou kompletní sbírku sedmi pohárových vítězství.

Sbírku pěti letošních vítězství by chtěl rozšířit i oddílový kolega Lukáš Kunt. „Písčité pasáže jsou trochu nevyzpytatelné, ale věřím v dobrý výsledek, to znamená na stupních vítězů,“ říká dosavadní lídr kadetů.

Program: 10.45 hodin   starší žáci, kadetky (společně žákyně, kadetky)

11.30 hodin   kadeti, ženy (společně juniorky, ženy)

12.30 hodin   junioři

14.15 hodin   Elite (společně U23, Elite)

Comments are closed.