Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Závody

Turek třetím nejlepším Čechem Okolo jižních Čech

Submitted by on Úterý, 10 Září 2013No Comment
Turek třetím nejlepším Čechem Okolo jižních Čech

Závodníci Favoritu Brno se neztratili v nabité konkurenci etapového závodu Okolo jižních Čech zapsaného v kategorii 2.2 UCI. Daniel Turek skončil jako třetí nejlepší z Čechů na solidním 16. místě.

„S tímto výsledkem můžeme být spokojeni. Na startu se sešla opravdu skvělá konkurence v podobě 22 týmů, z toho jich bylo hned osm domácích, celkem startovalo 129 lidí. Dan navíc obsadil šestou příčku v kategorii do 23 let,“ hodnotil trenér František Trkal. „Spokojen jsem i z celkového pohledu. Rozhodně jsme se neztratili, byli jsme v řadě úniků a umístění Dana je výsledkem práce celého týmu.“

Závod měl celkem čtyři etapy. „Nejeli jsme tam v roli favoritů, ale chtěli jsme překvapit. Klíčová byla už první etapa, v níž odjelo v kopci deset lidí na výkon. Tam jsme bohužel nikoho neměli, ale nedělám z toho tragédii,“ popsal trenér Trkal. Nejlepším z našich závodníků v etapě byl Kukrle na 37. místě.

V následující etapě jel v dlouhém úniku Turek, v cíli byl z cyklistů Favoritu nejlepší osmnáctý Ehrenberger. „Ve třetí etapě se zrodil únik třinácti lidí, kde jsme měli Chlupáče. Skupina se ale 60 kilometrů před cílem roztrhala a Dominik nestačil, nejlepší z našich byl Ehrenberger na 36. místě,“ prozradil František Trkal. Do poslední etapy vstupoval Dan Turek na průběžném 21. místě. „V závěru etapy se rozjel terezín, na závěrečné okruhy přijelo jen třicet lidí. Dan v té skupině nechyběl, v etapě byl dvaadvacátý a v celkovém pořadí si ještě polepšil na 16. místo,“ dodal trenér.

V sobotu startuje část našeho týmu na mistrovství republiky v časovce dvojic v Březnici u Příbrami, Favorit budou reprezentovat Turek a Kukrle.

Okolo jižních Čech – konečné pořadí: 1. Senechal (Fr./Etixx-IHNED) 12:02:42, 2. Reinhardt (Něm.) +4, 3. Kvasina (Chorv.) +7, 4. Zoidl (Rak.) +8, 5. Bucháček (Bauknecht Author) +10, 6. Cieslik (Pol.) +14, … 16. Turek (Favorit Brno) +1:22, 60. Kukrle, 75. Ehrenberger, 79. Hampl, 87. Chlupáč, 89. Záleský (všichni Favorit Brno)

Comments are closed.