Home » MTB, Týmy & závodníci, Za jízdy, Závody

Fourcrossový víkend v Tošovicích Kamila Tatarkoviče

Submitted by on Úterý, 19 Červenec 2011No Comment
Fourcrossový víkend v Tošovicích Kamila Tatarkoviče

Po delší době jsem zase usedl na své forucrossové kolo a vydal jsem se na Český pohár a mistrovství ČR do nedalekých Tošovic. U malé vesnice se nachází parádní ski areál, který je i hojně využíván v létě, především díky možnosti koupání, bobové dráhy, lanového centra, trampolín a dalších atrakcí. A právě dalším lákadlem je i tamní fourcrossová dráha. Trať to je poměrně rychlá, široká s pár většími skoky a otevřenými zatáčkami. Není zase až tolik dlouhá, ale ve finále bylo letošní závodění v Tošovicích podle mého názoru atraktivní podívaná a k vidění bylo několik zajímavých soubojů.

Sobotní český pohár jsem začal třetím místem v kvalifikaci. Závodní jízdy jsem bez větších problémů vyhrál a dostal jsem se do finále. Tam se mi povedl start, ale menší zaváhání na první technické rovince znamenalo nájezd do první zatáčky na druhé pozici. Ve snaze předjet jsem však chyboval ještě jednou ve spodní části tratě a cílovou pásku jsem proťal na třetím místě.

V neděli byl můj cíl jediný a tím byla obhajoba titulu mistra ČR. V kvalifikaci jsem oproti sobotě o jedno místo posunul dopředu a skončil jsem druhý. I tento den se mi dařily starty a všechny jízdy jsem vyhrál a postoupil do finále.

Start byl opět dobrý a ujal jsem se vedení až do druhé zatáčky, kde jsem hlídal nejrychlejší stopu, ale Prokop mě podjel vnitřkem a oba jsme hodně zpomalili. Následné rozhození Prokopa mu způsobilo ohranění velkého dvojskoku a jeho pád přímo pod moje kola, i když jsem se mu už na odraze začal vyhýbat. Nezbylo mi nic jiného než vyjet mimo trať, zastavit a běžet zpět, abych objel branku a tím pádem bylo vítězství už v nedohlednu. Nakonec jsem alespoň uhájit druhé místo a titul vicemistra ČR ve fourcrosse.

Kamil Tatarkovič

Výsledky mistrovství ČR 2011:
1. Jakub Říha (Galaxy CykloŠvec)
2. Kamil Tatarkovič (Scott FDF)
3. Tomáš Haluza (Pell’s)
4. Michal Prokop (Specialized)

Comments are closed.