Home » Foto, Za jízdy, Závody

Mistrovství Olomouckého kraje – Oderský pohár 2020 v cyklokrosu a Biatlon v Uničově

Submitted by on Středa, 23 Září 20202 Comments
Mistrovství Olomouckého kraje – Oderský pohár 2020 v cyklokrosu a Biatlon v Uničově

Lesopark Šibeník a bikrosová dráha v Uničově patřila uplynulý víkend vyznavačům sportovní cyklistiky. Na tratích v tomto pěkném odpočinkovém areálu se za organizace Romana a Dominika Brandýsových a technické pomoci úřadující mistra ČR v cyklokrosu Emila Hekeleho uskutečnily duatlonové závody a úvodní dvě klání Oderského poháru Force-Kolárna 2020. V páteční odpoledne otestovali dvoukilometrový bikový okruh spolu s běžeckou částí příchozí dospělí duatlonisté. Po 3 km běhu, 6 km cross-country a závěrečném 1,5 km běhu protrhl cílovou pásku jako první Filip Hanslian z Mountaintime Kross tri teamu. Sobotní úvodní cyklokros pohárového Oderského poháru se setkal s velkou účastí závodníků a potěšitelné je, že především z řad mládeže. V závodě na 3 okruhy zvítězil žák Lukáš Opletal z olomouckého týmu Short Bike Academy Opletal. V dalším startu na 30 minut kraloval Ondřej Novotný z Dukly Praha. Nejsledovanější hlavní závod na 40 minut za účasti mistra Polska Marka Konwy ovládl český reprezentant Daniel Mayer z KC Hlinsko, polský cyklokrosař dojel druhý. Čestní hosté olomoucký zastupitel Josef Suchánek a uničovský starosta Radek Vincour odměnili tři nejlepší cyklokrosaře ve čtrnácti věkových kategoriích. Sobotní podvečer patřil nadějným sportovním adeptům. Děti do 15 let absolvovaly Hanácký pohár v duatlonu. Vyzvednout je třeba výkon nejmladší účastnic, dvouleté Natálky Hájkové a její čtyřleté sestry Nely Hájkové, které bez problémů zvládly a zvítězily na připravených běžeckých a cyklistických tratích.

V neděli před polednem odstartoval druhý pohárový závod, který se jel jako Mistrovství Olomouckého kraje v cyklokrosu. V úvodním startu potvrdil svoji formu vítězný žák Lukáš Raška z Short bike Academy Opletal, další peloton kadetů, masters a žen ovládl Adam Bernát z Dukly Praha. Za bouřlivých ovací vyhrál prestižní mužskou elitní kategorii domácí cyklokrosař, mistr ČR, Emil Hekele. Za tři víkendové dny se na tratích představilo celkem 265 mladých i dospělých sportovců. Nádherné babí léto a početná divácká kulisa podtrhla vydařený sportovní víkend v areálu bikrosové dráhy v Uničově.

 Výsledky

sobota 19.9. 2020

Muži elite

1 Mayer Daniel (CZE)KC Hlinsko

2 Konwa Marek (Polsko) UKS Krupiňski SUSZEC

3 Říman Jakub (CZE)HUTO Škoda Mladá Boleslav

 

Ženy

1 Bajgerová Nikola (CZE) DUKLA Praha

2 Mudříková Kateřina (CZE) ACK Stará Ves

3 Mazurek Malgorzata (Polsko) GK Viktoria Rybnik

 

neděle 20.9.2020

Muži elite

1 Hekele Emil ZEKOF Team

2 Zelený Ondřej ELEVEN MERCEDES

3 Fláma Tomáš TS Bohemia

 

Ženy

1 Bajgerová Nikola DUKLA Praha

2 Voráčová Naďa TUFO Pardus Prostějov

Borowicz Anna Bieniasz Bike

 nejlepším juniorem byl Vykydal Jaroslav TJ AŠ Mladá Boleslav a juniorkou Ružičková Anna DUKLA Praha

2 Comments »

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.