Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

CK Příbram Fany Gastroservis má za sebou silniční sezonu

Submitted by on Pondělí, 15 Září 2014No Comment
CK Příbram Fany Gastroservis má za sebou silniční sezonu

Cyklistický klub CK Příbram Fany Gastroservis má za sebou silniční sezonu. V družstvech skončil na sedmém místě. Uplynulé měsíce zhodnotil šéf klubu Jiří Wimmer a přidal i zajímavé novinky na další sezonu.

Jaká byla uplynulá sezona?

My jsme se pohybovali celou dobu na průběžném čtvrtém místě, což po pravdě nebylo moc zasloužené. Naše výkonnost nebyla dobrá. Ale prostě jsme byli čtvrtí. Po posledním závodě však bylo oznámeno, že se boduje podle nových pravidel a klesli jsme na sedmou příčku. Změnila se pravidla, aniž by se to dalo nějak na vědomí. Nebylo to fér, ale na druhou stranu, není to žádná tragédie. Když si vezmete, že téměř polovinu sezony byl náš kapitán Hebík zraněný nebo nemocný a my měli v týmu samé mladíky.

Čeho se týkala uvedená změna, která vás odsunula v pořadí o tři příčky níže?

Změna se týkala počtu startujících v jednom závodě. Dříve to bylo tak, že jste musel do každého závodu poháru nastoupit s minimálně třemi závodníky. Letos to najednou tak nebylo. Takže se do průběžného pořadí počítaly i týmy, které třeba do některého ze závodů vůbec nenastoupily. Ale to je jedno. Nebudeme to dál komentovat. Příští rok jim to všem vrátíme tím, že jim ukážeme záda.

Která umístění z uplynulé silniční sezony hodnotíte nejvýše?

Velké pozitivum bylo určitě osmé místo Smoly v Blatné, dvanácté Blažeje v Novém Městě a jedenácté opět Blažeje na Vysočině. Tyto závody se klukům opravdu povedly. Uvidíme, co bude příští rok…

Nějakou představu o příštím roce určitě již máte…

Připravujeme kontinentální tým. Je to na velmi dobré cestě. Bavili jsme se o tom s naším hlavním partnerem a většinu peněz už máme pohromadě. Vypadá to, že to můžeme spustit. Kontaktovali jsme jezdce, potřebujeme jich mít deset až dvanáct.

Můžete prozradit, kdo by měl váš tým posílit?

Jednáme s kluky z Favoritu Brno a s dvěma staršími kluky, kteří už u nás dříve byli – Boubalem a Branišem. Počítáme s Hebíkem, Smolou a Blažejem. K tomu ještě seženeme pět šest lidí a uděláme kontinentální tým, jako tady byl před pěti nebo šesti lety. Věřím, že v ČR bychom se prali o medailové pozice a že bychom prohnali cyklisty z Bauknechtu.

Proč jste se rozhodli jít opět do vytvoření kontinentálního týmu?

Je to taková lepší práce, člověka to o dost více naplňuje. Budete mít výsledky, půjdete v pořadí výš, dostanete se na lepší závody a budete prostě myslet výš. Nepojedete na závod s myšlenkami na desáté místo, ale s myšlenkami na třetí nebo na vítězství. A čekaly by nás zahraniční závody nejen v Polsku, ale také na západ od našich hranic…

V jaké fázi je příprava kontinentálního týmu? Co vás ještě čeká zařídit?

Musíme ještě doladit vnitřní řád odměňování a hlavně vybrat kola. Máme tři nabídky, mezi nimiž se rozhodneme. A do konce roku musíme složit do banky kauci šest set tisíc. Sháníme ještě jedno auto a také mechanika. A samozřejmě tvoříme nejen tým cyklistů, ale i sponzorů. Bude to hodně o médiích i televizi, takže pokud by se někdo chtěl přes náš klub prezentovat, může nás kontaktovat. Čeká nás ještě spousta práce, ale věřím, že se vše podaří.

Zmínil jste mládež, jak jste byl spokojený s ní?

Mládež je aktuálně vynikající. Bál jsem se, že po mladém Mosingerovi a Drdové bude díra, ale neskutečně se to nastartovalo. Bylo velké plus, že k mládeži přišel Kuba Hušek. Kluci získali nový impuls. On je dokáže vybláznit a motivovat. Výborné posily byli bratři Vackovi. O ty jsme bojovali až na UCI. V republice se totiž zrušilo šest nebo sedm center mládeže a zůstaly jen tři. A tak se logicky bojovalo o ty nejlepší. A o Vackovi se ví, že bude dobrý. Ten bude jako Kreuziger, ne-li lepší. Bylo fajn, že jsme ho získali. Výborně však jezdil také Bouček. Povedlo se mu mistrovství republiky a vyhrál turné čtyř drah – Plzeň, Praha, Brno a Prostějov. Je to talent.

Co dělají cyklisté teď, když pohár skončil?

Kluci jeli na vlastní pěst nějaký horský závod v Rakousku, bylo tam vynikající obsazení. O víkendu byli v Soběhrdech. Nejsou závody, tak se zabavují, jak se dá. Nadcházející víkend ještě také nic nemáme, ale pak nám začíná šňůra samostatných závodů. Nejprve v jižních Čechách mezinárodní etapový závod UCI, pak jedeme v Náchodě Bohemia Tour a na závěr na Duo Normand do Francie. Loni jsme tam byli třetí, tak uvidíme, jestli to zopakujeme.

Kromě toho, že tvoříte kontinentální tým, jaké máte plány pro příští sezonu?

Chtěli bychom přenechat pořadatelství závodu Lidice, abychom se mohli soustředit na práci v klubu. Sami bychom chtěli uspořádat tři závody – Velkou cenu Fany gastroservis zřejmě v Kamýku, chtěli bychom obnovit Solenice a pak jsme pozvaní opět do Blatné, kde je o závod velký zájem.

Změní se nějak vaše činnost v klubu?

Příští rok mi bude sedmdesát. Chci skončit. Třeba do toho klukům ještě nějaký čas budu kecat, ale s aktivní činností bych chtěl přestat. Ne, že by mě to zmáhalo, ale už to pro mě není taková pohoda. Vychoval jsem si tři nástupce, kterým to předám. Marek Volf by šéfoval kontinentální tým, Kuba Hušek by měl na starosti mladé, Mosinger by mu pomáhal a pořádání závodů a administrativu by dělal Roman Řehoř.

Comments are closed.