Home » Aktuální téma, Cyklokros, Týmy & závodníci, Závody

TOI TOI Cup a mistrovství ČR mládeže v cyklokrosu v Mladé Boleslavi

Submitted by on Pondělí, 14 Prosinec 2015No Comment
TOI TOI Cup a mistrovství ČR mládeže v cyklokrosu v Mladé Boleslavi

V Mladé Boleslavi se v sobotu 12. prosince odjel poslední závod TOI TOI Cupu a zároveň mistrovství ČR mládeže. Tento závod uzavřel domácí mládežnickou sezónu a na závodníky čeká zasloužený odpočinek.

První na start se postavily závodnice kategorie kadetky. Naše Lenka Janovská se s rozblácenou tratí vypořádala solidně a závod dokončila na 12. pozici. V konečném hodnocení seriálu jí patří 13. příčka. Se stejným výsledkem závod dokončil v kategorii žáků Ondra Novák a 12. místem vyrovnal svůj nejlepší výsledek v sezóně.

Hlavní otázkou dne bylo, jestli suverénní lídr kadetské kategorie Jakub Schierl potvrdí svoji pozici a dokáže získat mistrovský titul. Závod se vyvíjel dramaticky a ve hře o vítězství byli až do cíle 4 závodníci. Jakubovi se nedařilo vybudovat si náskok a soupeře setřást. I přes ne úplně příznivý vývoj zůstal v klidu, pohlídal si pozici při výběhu na cílovou rovinku a tam závod rozhodl ve svůj prospěch. Zvítězil v 10 z 12 závodů a vynikající sezónu korunoval ziskem dresu mistra ČR. Tým kadetů zvítězil také v celkovém hodnocení družstev, na čemž mají vedle Schierla velký podíl Alvin Tomášek s Tomášem Dudkem, kteří kvalitními výkony Schierla výborně doplňovali.

Naši junioři bohužel do bojů o medilové pozice nezasáhli, jejich vystoupení bylo průměrné. Nejlepší z nich Michael Zeťák projel cílem na 10. místě. Nicméně junioři vybojovali cenné 3. místo v celkovém hodnocení družstev.

Ženy, které mistrovský závod čeká společně s muži 9. ledna v Kolíně, v Mladé Boleslavi absolvovaly poslední z pohárových závodů. Pro naše barvy bez výraznějšího výsledku. Vendula Kuntová skončila na 9. místě, Lucie Krupová na místě 15. V hodnocení družstev jsou naše závodnice 2.

V kategorii muži Elite byl hlavním želízkem v ohni Tomáš Paprstka. Od počátku se pohyboval mezi vedoucími závodníky, ale z jeho výrazu bylo jasné, že mu prodělaná nemoc ubrala hodně sil. Postupně začal ztrácet kontakt a v poslední třetině závodu se pohyboval osamocen na 6. příčce. Tak také dojel do cíle. Filip Eberl a Štěpán Schubert spolu většinu závodu jezdili v kontaktu. V cíli byl úspěšnější Filip na 13. místě, Štěpán o místo za ním na 14. pozici. Lukáš Kunt byl 18.

Shrnutí: Výbornou cyklokrosovou sezónu korunoval Jakub Schierl ziskem mistrovského titulu a jednoznačným vítězstvím v celkovém pořadí poháru. Kadeti také vybojovali vítězství v družstvech. Junioři v družstvech obsadili 3. příčku, ženy jsou 2. Tomáš Paprstka sice tentokrát na medaili nedosáhl, ale stále je vedoucím závodníkem pořadí poháru, stejně tak s kolegy Eberlem, Schubertem a Kuntem vedou pořadí družstev. Vrcholem domácí sezóny pro dospělé bude MČR 9.1. 2016 v Kolíně, kde bude mít Paprstka velkou motivaci bojovat o vítězství.

Comments are closed.