Home » Foto, Týmy & závodníci, Za jízdy

Favorit Brno bude mít zastoupení na Závodu míru U23

Submitted by on Čtvrtek, 6 Červen 2019One Comment
Favorit Brno bude mít zastoupení na Závodu míru U23

Ve čtvrtek startuje v Jeseníkách jeden z nejvýznamnějších závodů pro kategorii nadějí – Závod míru U23 Grand Prix Priessnitz spa. A budou na něm vidět i barvy Favoritu Brno, protože zajišťujeme druhý reprezentační výběr. V jeho dresu navíc pojedou i Michal Procházka a Michal Rotter.
„Myšlenka na start dvou týmů padla někdy v březnu na soustředění v Chorvatsku, kde jsme to řešili s trenérem reprezentace Tomášem Konečným a Luďkem Teleckým (vedení Favoritu a člen prezídia Českého svazu cyklistiky). Oslovili jsme proto ředitele závodu Jaroslava Vašíčka, zda by byla možnost zažádat UCI o výjimku pro start dvou týmů. Tu jsme dostali, za což patří organizátorům velký dík,“ prozradil šéftrenér Favoritu František Trkal.
Na start se tak ve dvou týmech postaví celkem 12 českých reprezentantů. „Pokud má někdo reálnou šanci bojovat o dobrý výsledek v celkovém pořadí, tak jsou to vzhledem k extrémně náročnému profilu jen Vacek s Otrubou. Pro většinu dalších kluků to bude v první řadě velká škola cyklistiky,“ řekl šéftrenér Trkal.
Favorit kompletně zabezpečuje B-tým, který pojede jako výběr Čech a Moravy. „Já z pozice sportovního ředitele, áčko vede trenér reprezentace Tomáš Konečný. Se mnou je tu i realizační tým Favoritu, který se bude o kluky starat,“ dodal František Trkal.

One Comment »

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.