Home » Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Za jízdy

Daniel Veselý v reprezentaci ČR na závodě Okolo Slovenska

Submitted by on Sobota, 18 Červen 2011No Comment
Daniel Veselý v reprezentaci ČR na závodě Okolo Slovenska

Ve dnech 4. – 11. 6. startoval Daniel Veselý pod vedením Reného Andrleho za reprezentační výběr ČR do 23 let na etapovém závodě Okolo Slovenska, zařazeným v kalendáři UCI 2.2, kde si co by prvoročák v mužské kategorii nevedl vůbec špatně a v celkovém hodnocení obsadil jako 5. nejlepší z českých závodníků, celkové 31. místo. Dan si na vyjetí po 8 etapách na Slovensku střihnul v neděli krátké Sudety a se svými dojmy se nyní chce podělit.

„Do závodu jsem nastupoval s velkou neznámou. Jsem teprve prvním rokem mezi muži a tak jsem netušil, co od takového závodu čekat. Nevěděl jsem, kam se zařadím na tak obsazeném závodě, ani co se mnou udělá osm etap pro mě ještě relativně dost dlouhých. Prvních pět etap obsahovalo vždy nějaký kopec a hned ta první dala hodně napovědět. Stoupání ve druhé polovině etapy slušně rozdělilo peloton a při následném sjezdu do cíle se utvořily skupiny. Já jsem přijel do cíle ve druhé skupině.

Vzhledem k profilu etap byl scénář v dalších dnech obdobný. V kopcích se peloton sice rozdělil, ale pak vždy následoval sjezd a rovinatý terén a ve většině případů přijel do cíle početný peloton. Pro mě byly kopce celkem obtížné, a tak jsem většinou jezdil ve skupině za tou vedoucí, které se pak tedy opět sjely. Poslední dvě etapy už byly rovinaté, ale foukal silný vítr. Snažil jsem se pak prosadit alespoň do závěrečného spurtu. To se mi trochu povedlo až v té druhé, poslední klasické etapě, kdy jsem byl 17. Závěrečná časovka pak zamíchala pořadím, mě však spíše utvrdila pozici okolo 30. místa. Nakonec jsem se umístil celkově 31. se ztrátou 9:36 min. Byla to pro mě tedy velká zkušenost a především dobrá příprava pro nadcházející MČR.“

autor Nektar

Comments are closed.