Home » Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Za jízdy, Závody

Jakub Svoboda obhájil vítězství v Beskyd Tour

Submitted by on Pondělí, 18 Červenec 2011No Comment
Jakub Svoboda obhájil vítězství v Beskyd Tour

Vždy je těžké zvítězit a o to složitější je prvenství obhájit, což se Jakubovi Svobodovi a celému týmu CK Kolokrám-Svijany při letošním maratonu 53×11 Beskyd Tour ve Frenštátě pod Radhoštěm podařilo. Bonus přidala svým vítězstvím mezi ženami i naše Lenka Sýkorová. Do závodu nastoupil kompletní tým s odhodláním zvítězit. Nedalo se samozřejmě vsadit vše jen na jednu kartu. I když právě Kuba má momentálně nejlepší formu, na celkový výsledek mohl pomýšlet i zkušený Libor Janoušek, či skoro domácí Adam Kauer, který trat rovněž dokonale znal.

Po startu se jelo docela ostře až na 30. kilometr, kde se konečně podařilo odjet skupince asi 9 lidí, kde jsme měli trojí zastoupení díky Dudkovi, Šupolovi a Netíkovi. Na 85. km, tedy po 1. vrchařské prémii na Pustevny,  si již pouze 5 člennou skupinku dojelo ještě naše duo Endler s Veselým a mohli jsme tak až neskutečně v 5 lidech z našeho týmu  pokračovat v úniku, kterému nahrály i stažené závory těsně  před průjezdem  hlavního pole.

Síly postupně docházely jak odjeté skupině, tak i závodníkům z BMC, kteří museli náskok stahovat. Nicméně náš únik byl po 3. horské prémii na Kasárna, kterou vyhrál náš Filip Endler,  v Makově definitivně sjet. V již značně zredukovaném  poli, čítající pouze 10 lidí, jsme měli však ještě v záloze tři  “čerstvé“ závodníky Svobodu, Janouška a Kauera. A byl to právě Jakub Svoboda, který potvrdil vynikající formu a svými nástupy deklasoval v cíli s náskokem skoro 30 sekund druhého Petra Nováka z Alltrainingu a třetího Tomáše Vokrouhlíka z BMC.

V závodě žen kralovala opět naše Lenka Sýkorová a svým celkovým 78. místem ve více jak 5 hodinovém  závodě s převýšením 3000 metrů a se ztrátou pouhých 56 min na vítězného „Svobodáka“ by mohla zahanbit i leckterého muže.

Výsledky  182 km:

  1. Jakub Svoboda/CK Kolokrám-Svijany/, čas  05:11:42 hod.
  2. Petr Novák /Alltraining-Lawi/,
  3. Tomáš Vokrouhlík /BMC-Savo racing team/ oba + 28 s

7. Libor Janoušek + 4:16min 10. Flip Endler +7:37min, 12. Adam Kauer, 18. Michal Šupol, 27. Ivo Netík, 32. Jiří Říha, 42. Daniel Veselý, 44. Tomáš Dudek, 47. Tomáš  Maršík, DNF Michal Soukup  –  všichni CK Kolokrám-Svijany

  1. Lenka Sýkorová  /CK Kolokrám-Svijany/ čas 06:07:36  hod
  2. Hana Doležalová /VARTA-TJ Sokol Králův Dvůr/ + 22:53min
  3. Kamila Kantová / Krupka/   + 02:47:45 hod.

Nektar

Comments are closed.