Home » Aktuální téma, Foto, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Okolo jižních Čech 2015

Submitted by on Úterý, 8 Září 2015No Comment
Okolo jižních Čech 2015

Petr Hampl z Favoritu Brno byl nejlepším českým závodníkem na kvalitně obsazeném etapáku Okolo jižních Čech, když obsadil 12. místo. Vítězství vybojoval Francouz Alexis Guerin z týmu AWT-GreenWay.

„Podle představ nám rozhodně nevyšla první etapa. Chlupáč jel v čelní skupině, ovšem pak chytil klasického hlaďáka, prošel balíkem a přijel s 15 minutami. A ostatní naši kluci už neměli takovou sílu, aby 15 lidí na čele sjeli. Přijeli jsme s třemi minutami. Mrzelo mě to, ale nedělali jsme z toho tragédii, protože i tyto situace cyklistika přináší,“ řekl trenér Favoritu František Trkal.

Ve druhé etapě se nic převratného nestalo, došlo na spurt hlavního pole a z Favoritu byl nejlepší Sekanina. „Zaměřovali jsme se hlavně na třetí královskou etapu na Churáňov. Tušil jsem, že Hampl, Kukrle a Sekanina by mohli jet velice slušně a posunout se v pořadí. Když se na 115. kilometru lámal chleba, měli jsme v čelní skupině Kukrleho s Hamplem, Chlupáč jel před tím v úniku. Ve stoupání na Zadov se ta skupina ještě rozdělila. Vpředu jelo 8 lidí, za nimi trojice s Hamplem a v další skupince byl Kukrle,“ popsal František Trkal.

Hampl nakonec skončil 11. a poskočil na 11. místo průběžného pořadí, Kukrle byl 14. „Byl jsem spokojený. Kluci bojovali a vrátili jsme se na pozice, kam patříme. V poslední etapě odvedl tým rovněž dobrou práci ve prospěch Hampla. Chránil ho na větru a zvládli jsme to dobře. Nakonec Petra skočil v pořadí ještě vítěz etapy, který jel v úniku, ale i to 12. místo je v té konkurenci slušné,“ dodal trenér Favoritu.

Konečné pořadí: 1. Guerin (Fr.) 15:44:44, 2. Frankhauser (Rak.) +28, 3. Reinhardt (Něm.) +40, … 12. Hampl, 23. Kukrle, 30. Sekanina, 46. Neuman, 49. Chlupáč, 51. Schmidt, Gruber (všichni Favorit Brno) DNF.

Comments are closed.