Home » Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Za jízdy, Závody

Jiřina Ščučková na World Masters Games

Submitted by on Neděle, 4 Srpen 2013No Comment
Jiřina Ščučková na World Masters Games

Po dvouch velice podařených českých šampionátech v kategorii masters a amatérů v časovce kde uničovská závodnice Jiřina Ščučková s převahou vyhrála. (MČR v kat . Masters na silnici pro kat.žen nebylo vypsáno a na amaterském mistráku Ščučková skončila na druhém místě) se vydala hájit barvy České Republiky na “World Masters Games“ do italského Turína.

V Turíně se uskuteční World Masters Games Torino 2013. Tyto hry jsou “OH“ pro kategorii Masters. Zahájení her se uskuteční v centru Turína kde začne na ulici Piazza Vittorio Veneto a posléze se přemístí na ulici Piazza Castello, kde bude oficiální zahájení her.

Kromě cyklistiky (kde bude v té silniční ženské zastupovat naše barvy například Ščučková, Báčová a další) je na programu celkově s cyklistikou 30 sportů jako jsou npaříklad atletika, bakedbal, fotbal, veslovani, triatlon a další.

Cyklistika začne 2-4 Srpna dráhou, 4. srpna MTB závod, 5. srpna criterium, 6.srpna časovka j., 7.- 9. srpna silniční závod. Ukončení her bude 11.srpna 2013 Více info naleznete na: www.torino2013wmg.org

Jiřína Ščučková okomentovala:“ MČR v časovkách se mi opravdu povedla, jsem s výsledkama opravdu spokojená. Navíc v amaterském mistráku jsem porazila i českou reprezentantku v kat. Elite Terezu Trefnou o minutu což v mém věku a vzhledem k přípravě na kterou již nemám moc času a více méně cyklistika je již pro mne jen zábava tak to beru za pěkný výsledek. Ještě mne čeká obhajoba titulu v kat. Masters v časovce dvojic (vloni s Báčovou) a v cyklokrosu. Na World Masters Games v Turíně se moc těším. V minulosti jsem se zůčasnila ME Masters které se pořádalo ve Žďáru n.Sázavou a MS Masters v Rakousku. Na ME se mi podařilo vybojovat i nějaké medaile, ale na MS to bylo o krapet složitější a podobnou konkurenci očekávám i zde v Turíně. Tyto holky by klidně mohli startovat i v kategorii elite a určitě i tam by se nestratili, to znamená že když se mi povede nějaký výsledek do desítky, budu to považovat za uspěch. No uvidíme, hlavně si to jdu užít a když by to náhodou cinklo, zlobit se rozhodně nebudu ;-)

Michal Frantík

Comments are closed.