Home » Aktuální téma, Cyklokros, Týmy & závodníci, Závody

Tomáš Paprstka celkově druhý mezi cyklokrosovou elitou

Submitted by on Čtvrtek, 17 Leden 2013No Comment
Tomáš Paprstka celkově druhý mezi cyklokrosovou elitou
Zlepšující se výkony v průběhu letošní sezóny korunoval Tomáš Paprstka z Remerx-Merida Teamu Kolín výborným výkonem na Mistrovství České republiky ve Stříbře. Tamní páté místo ho vyneslo v českém poháru na celkově stříbrnou pozici. „V elitní kategorii je to jeho největší úspěch, na domácích tratích vykazoval stálý růst a ve Stříbře podal výborný výkon. Ve vyrovnaném pořadí za Bínou byl právě tenhle výsledek rozhodující pro posun na celkově druhou pozici,“ viděl situaci přímo na místě manažer týmu Jan Slavíček.
Ten do Stříbra odjel den předem a pomohl Tomášovi s důkladnou přípravou. „Poslední výsledky v zahraničí nebyly úplně přesvědčivé ale myslím, že příčinou nebyla ani tak fyzická stránka jako psychika.
Tady se nám ale povedlo vše zvládnout a výsledek se dostavil. Podařil se mu start, věděl kde a kdy má být. Škoda jen, že nezachytil nástup Vojty Nipla, který pak skončil na třetím místě.“
„Den před závodem jsem si prohlížel celkové výsledky a bylo zřejmé, že s Borošem to bude souboj. Dělilo nás jen několik bodů. Na dosud druhého Skálu to nevypadalo, tam už byl rozdíl dost velký. V každém případě jsem se ale o to chtěl pokusit,“ říká Tomáš Paprstka. Skála ale neměl svůj den a závod mu výrazně nevyšel. „Cítil jsem se po nepřesvědčivých závodech venku dobře. Tam bylo hodně bahna a běhání, to mi moc nesedí. V Římě to naopak bylo extrémně rychlé a placaté, předjíždět se moc nedalo. Ve Stříbře jsem si spravil chuť a myslím, že forma je zpátky,“ dodává závodník Remerx-Merida Teamu Kolín.
Dalším vrcholem sezóny, a tím nejvyšším, bude pro Tomáš Paprstku únorové mistrovství světa v USA. „Je schopný zajet do desátého místa. Hodně bude záležet na trati a místních podmínkách. Pokud bude sníh, což je v tamním prostředí možné, mohl by být výsledek velmi dobrý. Ve světovém poháru se drží v nejlepší šestnáctce, musí to ještě potvrdit na posledním závodě v holandském Hoogerheide. To znamená druhou lajnu na startu a pokud se vše sejde, mohlo by to vyjít i do pětky,“ věří Jan Slavíček. „Sníh a mráz bych určitě uvítal. Zatím je tam ale dost nevyzpytatelné počasí. Ze dne na den se to mění. Záleží, jak to na samotný závod

Aleš Vaníček

Comments are closed.