Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Závody

Šestý díl Českého poháru v Chudoslavicích – Memoriál J. Menharta a L. Hellera

Submitted by on Úterý, 4 Srpen 2015No Comment
Šestý díl Českého poháru v Chudoslavicích – Memoriál J. Menharta a L. Hellera

Šestý díl Českého poháru Force Cupu, který se jel v Chudoslavicích jako Memoriál J. Menharta a L. Hellera zcela ovládli jezdci stáje Whirlpool Author. Po dvou třetinách závodu jich ujelo pět a do cíle přijel tento kvintet s náskokem téměř sedmi minut a vítězství v „týmovém“ spurtu vybojoval Martin Hunal. Na jezdce čekalo 15 okruhů na trase Chudoslavice – Třebušín – Ploskovice – Chudoslavice z nichž každý měřil 11 kilometrů, tedy celkem 165 kilometrů. Nejrpve z pole 65 startujících odjelo deset jezdců, včetně našich dvou závodníků Boubala a Hebíka, a rychle se za nimi vydalo dalších 18 jezdců. Když se obě skupiny spojily, tak cyklisté Whirlpool Author zaútočili.

Pětice Martin Hunal, Polák Pawel Cieslik, Tomáš Bucháček, Alois Kaňkovský a vedoucí jezdec průběžné klasifikace Jiří Polnický všechny soupeře nechali za svými zády a až do cíle v posledních padesáti kilometrech závodu svůj náskok navyšovali. Nakonec hlavní pole přijelo se ztrátou téměř sedmi minut v čele s Martinem Boubalem z CK Příbram – Fany Gastro a v cíli bylo klasifikováno pouze 28 jezdců.

Pro páté místo si přijel Jiří Polnický, který si tak bezpečně udržel žlutý trikot lídra seriálu Force Cup.

Výsledky:
1. Hunal (Whirlpool Author) 3:59:13, 2. Cieslik (Pol./Whirlpool Author), 3. Bucháček, 4. Kaňkovský, 5. Polnický (všichni Whirlpool Author) všichni stejný čas, 6. Boubal (CK Příbram – Fany Gastro), 7. Kukrle (Favorit Brno),  8. Medek (puskinak.cz), 9. Kovář (Whirlpool Author), 10. Bambula (ČEZ Cyklo Team Tábor), 15.Hebík (CK Příbram – Fany Gastro), 25.Okrouhlický (CK Příbram – Fany Gastro).

Další bronz z MR mládeže..
Kadeti 3.Vacek K., 21.Sedkáček V., 22.Kuba k., 29.Pileček m., 51.Tvrz M.
žáci 11.M.Vacek,.

Comments are closed.