Home » Aktuální téma, Foto, Technika & Recenze

Novinky odpružení Fox 2018

Submitted by on Neděle, 20 Srpen 2017No Comment
Novinky odpružení Fox 2018

Americký odpruženářský leader FOX ani pro rok 2018 neusíná na vavřínech. Kromě zásadních novinek v podobě zcela nového tlumiče pro trailové jezdění a vidlice AX pro cyklokros a gravel biky ladí své produkty tak jako každý rok dílčími změnami k ještě lepšímu přizpůsobení požadavkům dnešních bikerů.

FLOAT DPX – Tlumič nové generace pro trailové, AM až Enduro jezdění, kombinující XC efektivitu tlumiče DPS se sjezdovými charakteristikami tlumičů X2. Cirkulační systém známý z X2 modelů je kombinován s unikátním dvouventilovým pístkem, kontrolujícím zvlášť pomalou kompresi a uzavření. Zcela nová je i vzduchová komora EVOL s lineárnějším chodem a vyšší citlivostí. Oproti loňské verzi je z jednoho kusu pro snížení hmotnosti, je charakteristicky jiná pro každou délku tlumiče a má co největší přesah v místě, kde z ní vychází pístnice pro větší odolnost krutu a ohybu. Factory verze je pochopitelně ve zlatém provedení s úpravou Kashima a navíc disponuje možností jemného doladění komprese otevřené polohy.

EVOL – Charakteristická komora tlumičů FOX Float byla pro rok 2018 pro snížení hmotnosti a úpravu charakteristiky vytvořena z jednoho kusu, přičemž pro každou délku tlumiče je unikátní. Mimoto má co největší přesah pro zvýšení odolnosti v krutu a ohybu. Nálepka EVOL se nově objevuje i na vidlicích FOX 2018 – technologie zvětšené negativní vzduchové komory byla použita u všech vidlic pro zvýšení jejich citlivosti v počátku zdvihu.

DPS – u tlumičů FLOAT DPS došlo pro rok 2018 k úpravě charakteristik pístku v závislosti na kombinaci s novými EVOL komorami pro zvýšení aktivity tlumiče v otevřené a střední poloze kompresní páčky a uzavření bez kompromisů

X2 – architektura tlumičů X2 byla laděna v průběhu dvou let v rámci závodnického RAD programu a díky tomu se podařilo ještě více prohloubit lineární charakteristiku těchto tlumičů spolu s omezením statického tření jednotlivých vnitřních těsnících segmentů.

AX Step Cast – zcela nová kategorie vidlic Adventure Cross pro stále populárnější segment cyklokrosových a cestovních „gravel“ biků vychází z osvědčeného lehoučkého šasi XC vidlici 32 Step Cast se snížením zdvihu na 40mm, úpravou charakteristiky vzduchového pístu i tlumicí patrony FIT4 pro tento zdvih.

36 EVOL – zcela nový vzduchový píst (vycházející z modelů 32/34 a 40) a EVOL negativní komora pro vidlice řady 36 zajišťují ještě větší citlivost těchto ultimátních enduro vidlic

Patrony FIT4 pro 34 a 36 řady vidlic dostaly pro rok 2018 nový tuning kompresních pístků pro větší citlivost a stabilnější podporu střední části zdvihu.

Odpružení Fox 2018 v prodeji: zde

JIří Karfík

  • FLOAT DPS factory
  • DHX2 Factory
  • FLOAT DPX2
  • FOX 32 SC AX factory
  • FOX 36 factory series FIT4

Comments are closed.