Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

37. ročník Grand Prix Matoušek žen a juniorek

Submitted by on Sobota, 11 Květen 2013No Comment
37. ročník Grand Prix Matoušek žen a juniorek

Tento víkend se stal pro 127 účastníků  kategorií  kadetů s největší mezinárodní účastí v historii /10 zemí/ znamením náročného třídenního etapového závodu, organizovaného městem Jevíčkem.

V pozadí nesmíme zapomenout na 22 odvážných žen a juniorek.

Již od první páteční etapy po celých 79 km panovalo nelítostné sychravé počasí, které závodníkům znepříjemnňovalo už tak náročnou trať, plnou rychlostních, vrchařských prémií a především zbytečných pádů na kluzkém povrchu.

V sobotu se závodníci mohli těšit na 2 etapy, v nichž se ta dopolední 22 km nesla v duchu rychlosti, bojovnosti a techniky jízdy v pelotonu na 5 okruzích se startem ve Velkých Opatovicích. Ti, kteří do odpoledne dobře zregenerovali, se mohli těšit na 75 km královskou etapu s největším počtem vrchařských prémií. V kopcích došlo na lámaní chleba a opravdu se rozhodovalo. Ten kdo potřeboval vybojovat do celkového pořadí důležité sekundy, mohl tak učinit na poslední 4. etapě, kterou byla královská disciplína /časovka jednotlivců/. Až na malé odřeniny často nezaviněných pádů a nepříjemného počasí, šlo vidět, že si účastníci odnesli z kvalitní zahraniční konkurence cenné zkušenosti, které jsou důležitým celkem každého závodníka.

1, etapa:

Byla kopcovitá 79km, 5 vrchařských – na 2.km a na 20. Zavod postihlo 2 pády, tam se peloton rozdělil, pád postihl i nadějnou závodnici která ukazovala své vrchařské kvality na nedávno skončené Graci Denisu Bartošovou.

1, Havlíková Pavla Fidea Team (Kooperativa)
2, Bláhová Veronika Mapei cyklo Kaňkovský
3, Bartošová Denisa CK Feso Petřvald

2, etapa:

Dopolední etapa na tradičním trianglu se startem a cílem ve Velkých Opatovicích byla plná nástupu. V této etapě prozměnu spadla průběžně první Havlíková Pavla, nic méně i přes teto pád udržela průběžné vedení.

1, Bláhová Veronika Mapei cyklo Kaňkovský

2, Bartošová Denisa CK Feso Petřvald

3, Havlíková Pavla Fidea Team (Kooperativa)

3, etapa:

Odpolední královská etapa měla start v Úsobrnu a končila v Jevíčku. Trať měřila 75km, měla 4 vrchařské prémie. Peloton se rozdělil na 3 vrchařské prémii, nic méně nejtěžší byl poslední kopec. Etapu provázel déšť. První do cíle přijela osamoceně Denisa Bartošová a za ní trojce Havlíková, Bláhová a Novozelanďanka Gerrie Jeanette.

1, Bartošová Denisa CK Feso Petřvald

2, Havlíková Pavla Fidea Team (Kooperativa)

3, Bláhová Veronika Mapei cyklo Kaňkovský

4, etapa – časovka jednotlivců – Zde zaskočila svým časem všechny favoritky Božena Kučerová a časovku vyhrála.

1 Kučerová Božena Velosport Domažlice
2 Plosaj Nikol Polsko – UKS Jedynka Limaro Kornik
3 Bláhová Veronika Cyklo Mapei Kaňkovský

Cekové pořadí:

Od první etapy až do poslední vedení v tomto etapovém závodě udržela Pavla Havlíková, i když jí na paty šlapali závodnice Bláhová a Bartošová, která přišla o lepši výsledek díky pádu v první etapě a nachlazením. Havlíková rozhodně z prvního místa měla radost, ale tak trochu byla i příjemně překvapená, protože jí dlouho odstavila od tréninku nemoc, která ji nedovolila ani startovat v reprezentačním týmu na Gracii.
1, Havlíková Pavla (KC Kooperativa SG Jablonec – Fidea Team) 5:21:50

2, Bláhová Veronika (Cyklo Mapei Kaňkovský) +1:26

3, Bartošová Denisa (CK Feso Petřvald) +7:01
4 Gerrie Jeanette (Nový Zéland – Pegasus)
5 Medveďová Tereza (Slovensko)
6 Radzicka Natalia Polsko – (UKS Jedynka Limaro Kornik)

Michal Frantík

Comments are closed.