Home » Aktuální téma, Cyklokros, Silniční cyklistika, Závody

Lukáš Kunt si prodloužil sezónu a užívá si cyklokros

Submitted by on Pondělí, 17 Říjen 2016No Comment
Lukáš Kunt si prodloužil sezónu a užívá si cyklokros

Zatímco jeho kolegové z týmu Favoritu Brno už si užívají posezónní volno, Lukáš Kunt ještě stále závodí. Ovšem ne na silnici, ale v cyklokrosu, který dlouho býval jeho hlavní disciplínou. A že to pořád ještě v terénu umí, dokázal na posledním závodě Toi Toi Cupu, kde v absolutním pořadí skončil desátý.

Lukáši, jaké to je skočit hned po silniční sezóně do krosu? Necítíš únavu?

Je to velká změna. Závody jsou úplně jiné. Jede se ani ne čtvrtinu času, ale cyklokros byla dříve moje hlavní disciplína, a proto ten skok nebyl tak velký. Ze začátku je výhoda, že jsem rozzávoděný, ale uvidím, jestli se časem nedostaví únava. Sezóna je přeci jen dlouhá. Zatím však únavu nepociťuji, jelikož jsem z několika delších etapových závodů vypadl kvůli nemoci, tak mi neuškodí ještě něco odzávodit

V Boleslavi jsi byl desátý, jsi spokojen s takovým výsledkem?

S výsledkem spokojený jsem. Startoval jsem ze zadních pozic a trať byla velice technická, což mě jako silničáři moc nesedí. Trochu mne ale zklamal závěr závodu, který jsem moc nezvládl a z naší skupiny, která jela o šesté místo, jsem skončil poslední. Naopak radost mi udělal start, který se mi povedl, a zhruba 3 kola jsem jezdil na páté pozici.

Kolik závodů máš ještě v plánu?

Ještě uvidím, jak se domluvím s trenérem Františkem Trkalem, ale lákalo by mne skončit 17. listopadu závodem C1 ve Slaném. To by byly 4 závody na našem území. Zahraniční závody mne letos moc nelákají. S reprezentačním trenérem Petrem Dlaskem jsem se domlouval, že cyklokros prozatím pojmu pouze jako zpestření a aby dal prostor jiným, kteří sezónu pojedou celou. Absolvoval bych maximálně 1, nebo 2, pokud se najde něco blízko. Na Světové poháry letos nepomýšlím.

Je cyklokros dobrým doplňkem přípravy pro silničáře?

Je to hlavně příjemné zpestření. Většina cyklistů si stejně v tuto dobu prodlužuje sezónu a trénovat v tomto počasí po náročné sezóně je pro psychiku člověka celkem těžké. Tím, že jsem pořád v kolotoči závodů, je motivace se připravovat daleko větší.

Počítáš s tím, že silnice bude v budoucnu prioritou, nebo máš myšlenky i na cyklokros?

Uvidím, jak se mi bude dařit v příští sezóně dařit na silnici. To je teď moje priorita. Na cyklokros se mohu kdykoliv vrátit. Ze silnice mám dobrou výkonnost, a pokud trochu posunu svoje technické dovednosti, tak by to nemuselo být špatné.

Budeš mít posunutý start silniční přípravy? Jak dlouhé volno si naordinuješ, abys načerpal síly?

Do přípravy na silnici bych zasahovat nechtěl. Další sezóna pro mne bude zlomová a chci do ní jít na 100%, proto to s trenérem vymyslíme tak, aby cyklokros, který je pro mne zpestřením a hlavně příjemnou změnou v celoročním stereotypu, neuškodil přípravě.

Závody, které Lukáše ještě čekají:

15.10. Louny

5.11. Holé Vrchy C2

6:11. Milovice

12:11. Kolín C2

17.11. Slaný C1

Comments are closed.