Home » Aktuální téma, Blogy závodníků, Foto, MTB, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Skvělý výsledek na silničním MČR ukazuje formu kolínských cyklistů

Submitted by on Úterý, 16 Červenec 2024239 Comments
Skvělý výsledek na silničním MČR ukazuje formu kolínských cyklistů

Ještě před tím než Vás pozveme na MČR v Harrachově, rádi bychom bilancovali naše dosavadní počínání, které reprezentuje průběžné pořadí národních pohárů. V MTB poháru se nejlépe daří Matejovi Ulíkovi, který drží celkové 2. místo. V rámci kategorie U23 je pak v silné konkurenci 3. Patrik Černý a v těsném závěsu je za ním 4. František Hojka. Společně pak s přehledem vedou soutěž elitních týmů. Nutno doplnit, že Matej Ulík zároveň vede ještě Slovenský národní MTB pohár. Naše mládež pak pěkná celková umístění přidává i v rámci silničního poháru, kde Anna Bursíková vede v kategorii žákyně I.

Začátek léta patřil prestižním tradičním akcím spojeným se spoluprací se Středočeským krajem. Tou první byla Letní olympiáda dětí a mládeže v Českých Budějovicích. Tuto akci náš tým zaštitoval trenérským vedením Martina Řeháka, který dal dohromady nominaci závodníků, kteří svým bydlištěm spadají do Středočeského kraje. Do tohoto osmičlenného výběru se svými výkony probojovali i dva naši závodníci. Kadet Vít Lisý a starší žákyně Nela Drábková. Právě druhá jmenovaná dokázala pro Středočeský kraj přinést velký počet bodů, když vybojovala stříbrnou medaili ze silničního kritéria i MTB XCO závodu.

Druhou zmiňovanou akcí bylo výběrové soustředění Sportovního centra mládeže Kolín, na kterém se setkali nejlepší závodníci hned ze šesti středočeských oddílů. Volba lokality byla vzhledem k zaměření zcela jednoznačná. Pro finální přípravu jsme zvolili lokalitu mistrovské trati v Harrachově. Závodníci z kategorii U15 až U19 tak společným úsilím zvyšovali své šance na úspěch na MČR. Starší část naší kolínské skupiny si nástup na soustředění trochu oddálila, když se postavili na start zahraničních závodů. Matej Ulík jednoznačně zvítězil v závodě kategorie C2 v Porači a duo třiadvacítkářů Patrik Černý a František Hojka reprezentovali na závodech v Bosně a Hercegovině kde si oba ze dvou závod C1 vezou pódiová umístění. Zároveň pak oba pokračovali v barvách národní reprezentace na Světový pohár ve francouzském Les Gets.

Hned následující víkend po SCM soustředění jsme vyrazili na mládežnické MČR v silniční cyklistice do Tisové. A i když jsme oddíl spojený zejména s terénními disciplínami, snažíme se své svěřence vychovávat k všestrannosti pod heslem, že cyklistika je jen jedna. Kolínským závodníkům se podařil naprosto nevídaný výkon. Z Tisové si odváží 4 mistrovské tituly, jedno stříbro a dva bronzy. Konkrétně ml. Žákyně Anna Bursíková si střihla double, když zvítězila v časovce i v závodě s hromadným startem. Ml. Žák Stanislav Benda bral v časovce stříbro a v hromadném závodě zvítězil. St. Žákyně Nela Drábková zvítězila v časovce a skvěle jí doplnila ještě 3. Vanesa Bohánská. Další 3. místo pak ještě z časovky přidala kadetka Eva Drhová.

V pátek 19. července začíná domácí svátek cyklistiky v podobě Mistrovství České republiky v MTB XCO a to na velice těžké a atraktivní trati v Harrachově, kde se zároveň pojede o důležitou nominaci na Mistrovství světa v Andoře. Budeme velice rádi, pokud přijdete kolínské závodníky podpořit a zastavíte se u nás ve stánku, kde můžeme společně na dálku fandit i našemu lídrovi Mateovi Ulíkovi, který bude ve stejný okamžik obhajovat mistrovský titul na Slovensku.

 

 

 

 

 

 

Přijďte nás podpořit na MČR v Harrachově.

Program:

Pátek

16:00 – závod smíšených štafet, ve kterém se pokusíme obhájit loňský titul

Sobota

9:30 – kadeti

11:00 – junioři

13:30 – kadetky

15:30 – muži elite a U23

239 Comments »

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.