Home » Aktuální téma, Pozvánky k závodění, Silniční cyklistika, Závody

41. ročník Mezinárodní Trofej Rokycan

Submitted by on Středa, 19 Září 2012No Comment
41. ročník Mezinárodní Trofej Rokycan

Pátek 21.září 2012  od 18.00 hod bude okruh se startem a cílem na Masarykovo náměstí patřit cyklistům. Trať vede na tradičním okruhu z náměstí do Palackého ulice – J. Knihy – Sladovnická a přes Malé náměstí zpět do cíle. Okruh měří 800 metrů.

Od 18. 00 hodin vyjedou na trať dětské kategorie – děvčata a hoši do 6 let, do 8 let, do10 let a do 12 let a budou to zejména zástupci rokycanských školních družstev – pojedou od 1 do 5 okruhů.

V 18.20 hodin vystartuje mezinárodní závod žen. Letošní ročník slibuje velmi silné startovní pole, kde potvrdili účast opravdové špičky ženské  světové cyklistiky – profi týmy ze Švýcarska, Polska, Německa. Rokycany bude zastupovat rodačka Katarína Hranaiová, reprezentantka ČR. Závodnice pojedou 30 okruhů spolu s kategorií kadetů.

Od 19.00 hodin vyjedou slavnostně v pelotonu osobností, partnerů, historických vítězů závodu i členové rokycanských oddílů cyklistiky .

Hlavní závod startuje v 19.30 hod v čele s Jaroslavem Kulhavým – olympijským vítězem z horských kol, který změří síly s nejlepšími silničáři a reprezentanty ČR, Rakouska, Polska, Německa. Za českou republiku nastoupí obhájce loňského vítězství – aktuální mistr republiky Milan Kadlec s Duklou Praha, sprinteři Jiří Nesveda s AC Spartou Praha, Zdeněk Mlynář a mnoho dalších. Ze zahraničí přijede Arbo Graz z Rakouska,  Felt Glogow Polsko. Vložený závod juniorů končí ve 40 okruhu, muži budou mít cíl po 70 náročných okruzích.

Pro všechny kategorie jsou připraveny hodnotné ceny a poháry.

Závod v Rokycanech je jedinečným zážitkem. Závodníci si pochvalují skvělou atmosféru a diváci mají mimořádnou šanci vychutnat si špičkovou cyklistiku na dosah ruky ,,živě,, .  Spurtující cyklisté se řítí na rokycanské náměstí rychlostí až 65km/h, na úzkých galuskách projíždí bravurně zatáčky s minimálními rozestupy,  po lehce osvětlené silnici mezi míhajícími se stíny bojují o vítězství – to je Mezinárodní trofej Rokycan.

Vyhlášení vítězů za potlesku tisíců diváků a velký ohňostroj se rozzáří na závěr.

Kdo bude zapsán na Putovní pohár Mezinárodní Trofeje Rokycan  jako další??

2003 Zdeněk Mlynář AC SPARTA PRAHA

2004 Ján Svorada  Team Lampre Daikin

2005 Pavel Padrnos- Discovery Channel

2006 Manuel Quinziato – Itálie Liquigas

2007 Francizco Mancebo – Espana Relax GAM

2008 Martin Hebík – AC SPARTA PRAHA

2011 Milan Kadlec –    ASC Dukla Praha

2012……………………………………………..?

těšíme se na Vaši návštěvu.

Zdeněk Rubáš

AC Sparta Praha cycling

www.sparta-cycling.cz

Comments are closed.