Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Trénink, Týmy & závodníci

Mallorca – návrat do reality

Submitted by on Pátek, 23 Prosinec 2011No Comment
Mallorca – návrat do reality

Po návratu z Mallorcy do zasněžené krajiny našich Lužických hor si momentálně můžeme o teplotě kolem 15 stupňů nechat jen zdát, soustředění na Mallorce pro nás již skončilo. Ale to není jediné, na co budeme v dobrém vzpomínat. Poslední tréninky se totiž nesly ve znamení několika zvučných jmen.

Od Balearia č. 6 s námi vyrážel samozřejmě Roman Kreuziger, se kterým jsme zde objeli skoro všechny tréninky a o chviličku později se připojuje fenomenální německý sprinter Erik Zabel. Šestinásobný vítěz zeleného trikotu pro nejlepšího sprintera na Tour de France, několikanásobný vítěz Milan-San Remo a dalších závodů nás zdraví slovy „ahoj, ahoj…“

Erik Zabel už sice svojí profesionální karieru ukončil, ale přesto ho mezi závoďáky můžeme stále spatřit. Erik loni působil třeba jako poradce pro současnou sprinterskou hvězdu, jakou je Marc Cavendish. Erika doprovází každý den jeho syn Rick, který se letos stal mistrem světa na dráze v Kodani. Má tak určitě v otci nejlepšího trenéra na světě :) Kdo jiný by mu poradil a předal své dlouholeté zkušenosti. Navíc od příští sezony podepsal Rick smlouvu s týmem Rabobank.

Dále pak s námi několikrát vyjel jejich krajan, sympaťák Andreas Klier, který i ve svém věku 35 let je stále nepostradatelným členem stáje Garmin-Cervelo. Mohli jsme si tak prohlédnout jeho nové Cervélo S5, které jsme se Vám tak pokusili alespoň přes telefon nafotit. Je prosinec a protože se tréninky nesli většinou  ve znamení pohody a najíždění objemu, mohli jsme si při zastávce na naši oblíbenou španělskou kávu jeho stroj důkladněji prohlédnout.

Nyní jsme už doma a nezbývá nic jiného, než vybalit z krabice a bublinkové fólie kolo a pečlivě zabalená křídla Kolokrámu. Pokusit se neomarodit a užít tak i pohodu Vánoc. Tu pravou pohodu však ucítíte, když Vás pod stromečkem překvapí něco z našeho online konzumu.

Pěkné svátky vánoční přeje všem Kuba Svoboda a Jirka Novák

20122011417
20122011427

Comments are closed.