Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci

Výborné výsledky Favoritu Brno na Vysočina Tour 2012

Submitted by on Středa, 8 Srpen 2012No Comment
Výborné výsledky Favoritu Brno na Vysočina Tour 2012

V neděli skončený etapový závod Vysočina zastihl závodníky Favoritu ve velmi dobré formě. Ve dvou etapách skončil Dan Turek na třetím místě a celkově obsadil devátou příčku, Jakub Ehrenberger byl desátý. A mezi týmy jsme v nabité konkurenci byli třetí!

Na startu se sešlo 129 závodníků z 22 týmů a Favorit Brno absolvoval Vysočinu ve složení Dan Turek, Jakub Ehrenberger, Dominik Chlupáč, Jan Zimovčák a Petr Hampl, který se vrátil do závodů po měsíční nucené pauze kvůli zdravotním problémům.

„Do závodu jsme šli s tím, že se pokusíme hlídat hlavně cyklisty z Whirlpoolu, kteří na Vysočinu dorazili v nejsilnější sestavě. A vyplatilo se to hned od začátku. V první etapě odjela krátce po startu na velmi těžkém okruhu skupina, kde jsme měli Turka, a ten skončil třetí. Oblékl zelený trikot pro nejlepšího vrchaře a výborný výkon týmu podtrhli pátým místem Ehrenberger a dvanáctý Chlupáč,“ řekl trenér František Trkal.

Ve druhé kopcovité etapě odjela v první třetině skupina s Ehrenbergerem, který skončil na šesté příčce. „Turek bohužel ztratil, ale bylo důležité, že jsme měli člověka vpředu,“ uvedl trenér.

„Ve třetí etapě, která se jela v sobotu dopoledne, jsme byli posíleni o juniora Schlegela, který to měl jako přípravu před mistrovstvím Evropy, ale trochu jsme tam zaváhali a vpředu od nás nebyl nikdo. Záměrně jsem šetřil Turka a Ehrenbergera. Odpoledne se totiž jela časovka a Dan potvrdil, že je u nás absolutní špička. Skončil třetí, na vítězného Kozubka ztratil 17 vteřin. Na to, že je prvním rokem ve třiadvacítce, zaslouží velkou pochvalu,“ řekl František Trkal.

V poslední etapě byl cíl udržet průběžné páté místo Ehrenbergera. „To se bohužel nepodařilo, na větru se balík roztrhal. Ale přesto jsme měli dva lidi v desítce v celkovém pořadí, což je velký úspěch. A třetí místo ze čtyřiadvaceti týmů, s tím jsem opravdu velice spokojen. Neříkám, že vše bylo úplně bez chyb, ale kluci zaslouží pochvalu,“ dodal trenér.

Dan Turek odjíždí v úterý na mistrovství Evropy do Nizozemska, v kategorii U23 jede časovku i silniční závod. To samé Michal Schlegel mezi juniory.

Konečné pořadí:1. Kozubek 11:33:53, 2. Bucháček +23, 3. Hudeček +1:20, 4. Hošek (vš. Whirlpool-Author) +2:47, 5. Černý (CK Atény 2004) +5:45, … 9. Turek +10:29, 10. Ehrenberger +10:56, 26. Chlupáč, 61. Hampl, Zimovčák (všichni Favorit Brno) DNF

Comments are closed.