Home » Aktuální téma, MTB, Závody

Český pohár MTB v Peci

Submitted by on Pátek, 23 Srpen 2013No Comment
Český pohár MTB v Peci

Český pohár horských kol má za sebou čtvrtý z pěti dílů. Celý MTB cirkus se tentokrát nastěhoval do Pece pod Sněžkou, kde ho měl tradičně pod dohledem tým kolem Jana Slavíčka a Remerx-Merida Teamu Kolín.
„Byl to náročný víkend ale oddíl je dostatečně silný na to, aby to zvládl. Jak po stránce pořadatelské, tak závodní. Organizačně to klapalo bez problémů a na trati se tentokrát více předvedla skupina mužská, která celý závodní den symbolicky orámovala. Hned první vítěz byl totiž v našem dresu, když Šimon Vaníček ovládl kategorii žáků. To byl skvělý výsledek, navíc podpořený výborným sedmým místem Jakuba Schierla. A hodně vidět jsme byli i v závěrečné, hlavní kategorii Elite.

Tomáš Paprstka skončil třetí, Filip Eberl pátý, navíc Tomáš suverénně ovládl kategorii U23.
Výsledky v dalších kategoriích trochu ovlivnily defekty (Jana Czeczinkarová, Vendula Kuntová) i neúčast některých závodníků. Nestartoval Lukáš Kunt ani Daniela Březinová, kteří odpočívali po náročném předchozím programu.
Součástí Bike víkendu Pec je tradičně i závodní neděle a také tady se sešla velmi zajímavá účast. „Hodně mne potěšilo množství závodníků v nejmenších kategoriích. K tomuhle účelu je vlastně druhý závodní den určený a cíl se podařilo velice dobře splnit. Navíc naši jezdci vyhráli soutěž Sportovních center mládeže, takže víkend jednoznačně hodnotíme jako vydařený,“ dodává Jan Slavíček.

Aleš Vaníček

Comments are closed.