Home » Aktuální téma, BMX, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Tomáš Slavík zvítězil na unikátním závodě Redbull Pumpriders

Submitted by on Úterý, 26 Červen 2012No Comment
Tomáš Slavík zvítězil na unikátním závodě Redbull Pumpriders

O víkendu proběhl v Praze na Štvanici jeden z největších bikových eventů v ČR pod taktovkou Redbullu. Jednalo se o evropskou premiéru unikátního bikového závodu Redbull Pumpriders, kdy závodníci nemají na kolech řetězy, využívají pouze energie svého těla a překážek.

Slavík v kvalifikaci zajel 2.místo za Michalem Prokopem. Závodem potom postupoval poměrně hladce až do 1/4 finále, kde svedl bratrovražedný souboj se svým teamovým kolegou Michalem Maroši, ze kterého nakonec vyšel jako vítěz, ale takový souboj a fandění do té doby Štvanice neviděla. Na startovní rampu se ve finále vedle Tomáše Slavík postavil Michal Prokop. Po první finálové rozjížďce dělily oba jen setiny ve prospěch Prokopa, takže ve druhé šlo o všechno. V předposlední klopence Prokopovi lehce podklouzlo zadní kolo a Slavík si tak v klidu dojel pro vítězství.

„První závod v evropě tohoto druhu vyšel na jedničku. Nikdy to není jednoduchý dělat něco pořádně a to hned na poprvý, ale Redbullu se to podařilo na jedničku. Řekl bych, že jak závodníci tak diváci si užili skvělej den plný napětí a neskutečných soubojů, u kterých tuhla krev v žilách. Já jsem se probojoval až do finále, kde jsem se postavil proti Michalovi Prokopovi. Po první jízdě to bylo hodně vyrovnaný tak měla rozhodnout druhá jízda, do které jsem šel panna nebo orel. V zatáčkách jsem jel absolutní hranu – vyplatilo se a bylo z toho 1.místo. Tímto bych chtěl poděkovat všem lidem, kteří se okolo tohoto závodu pohybovali, stavitelům, organizátorům, všem co přiložili ruku k dílu a v neposlední řadě i divákům, kteří vytvořili parádní atmosféru. Díky!“

Výsledky – MTB:
1. Tomáš Slavík (RSP 4cross Racing)
2. Michal Prokop (Specialized)
3. Kamil Tatarkovič (Commencal)

Výsledky – BMX:
1. Michal Prokop (Specialized)
2. Viktor Valachovič
3. Lukáš Měchura (Chain Reaction Cycles)

Photo credit:  Jan Smékal, Kubajsz

Comments are closed.