Home » Aktuální téma, Týmy & závodníci, Závody

Sparťan Jonáš Vojtěch vyhrál Dukovanské okruhy, Tomáš Holub 19. místo na GP Slovenska -V4

Submitted by on Středa, 27 Duben 2016No Comment
Sparťan Jonáš Vojtěch vyhrál Dukovanské okruhy, Tomáš Holub 19. místo na GP Slovenska -V4

So 23 – 24. Duben 2016, media

Celkovým vítězem Dukovanských okruhů 2016 se stal závodník týmu AC Sparta Praha Cycling Jonáš Vojtěch, který v závěru nedal šanci svým soupeřům a přijel do cíle s mírným náskokem před sedmičlennou skupinou pronásledovatelů, kterou na cílovou pásku přivedl jeho týmový kolega Tomáš Kalojíros. Na třetím místě dospurtoval brněnský Jiří Hochmann z týmu Nejlevnější PNEU Cycling.

V4 – GP Slovensko 24.4.2016 – dojel Tomáš Holub na 19. místě, závod na 160 kilometrech se startem Čunovo u Bratislavy. Na trati podél Dunaje nebyly žádné kopce, proto se dal očekávat hromadný spurt. Chlad a silný vítr však udělal závod hodně těžkým. Trojice Daniel Krista, Karol Rudnik (Cartusia Kartuzy) a Kristian Zimány si dokázala na čele vybudovat náskok čtyři minuty. Peloton se rozdělil do několika skupin a v té první bylo patnáct cyklistů. Ve druhém okruhu okolo Gabčíkova vedoucí skupina náskok ztratila a dotáhla se na ni skupina pronásledovatelů a další jezdci.
S tím se nespokojili hlavně celky Wibatech a Kolss, které opět ve větru hlavní pole rozdělily a na čele zůstalo 17 závodníků a ti spurtovali o vítězství. Spurt hlavního pelotonu vyhrál Tomáš Holub a dojel na 19. místě.
Výsledky: 1. Kulyk (Ukr./Kolss-BDC) 3:48:41, 2. Kaňkovský (Whirlpool Author), 3. Janiaczyk, 4. Batek (oba Pol./Wibatech – Fuji), 5. Teklinski (SKC Tufo Prostějov), 6. Kovač (SR/Dukla B. Bystrica), 7. Sajnok, 8. Slavek (oba Pol./GKS Cartusia), 9. Lichnovský (SKC Tufo Prostějov), 10. Bucháček (/Whirlpool Author), 11. J. Stöhr (Sparta Praha), …13. V. Hačecký (Whirlpool Author) všichni stejný čas, 17. Kohout (Dukla Praha +51, 19. Holub (Sparta Praha) +1:16, 36. Tomáš Kalojíros AC SPARTA PRAHA + 1:16

Comments are closed.