Home » Aktuální téma, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Jiří Novák dojel druhý v Pule

Submitted by on Úterý, 3 Duben 2012No Comment
Jiří Novák dojel druhý v Pule

V rámci soustředění v chorvatském Igrane se závodníci REMERX-MERIDA TEAMU KOLÍN zúčastnili 16. ročníku závodu UCI C2 v Pule. Naše barvy hájili v elitě Filip Eberl, Jirka Novák, Tomáš Bohata a Tomáš Barták. Dále jsme měli zastoupení v kategorii juniorů – Vít Řehák a Vašek Vomáčko a v kadetech se na start postavil Pavel Křížek.

Nejprve zasáhl do bojů na kamenité trati za silného větru Pavel Křížek. Vedl si velmi slušně a v konkurenci 20 závodníků obsadil konečné 8 místo, když mezi „prvoročáky“ to byla jen s minimální ztrátou druhá pozice.

Hodinu po poledni odstartovali svůj závod eliťáci. Start byl poznamenán pádem jednoho z favoritů Alexandra Gehbauera z Rakouska. Tato nepříjemnost však z našich závodníků zabrzdila jen Tomáše Bartáka, který tak musel v průběhu závodu sjíždět ztrátu. Bohužel startovní kolize pro něj nebyla jediným problémem. Zhruba v polovině závodu měl defekt a ze závodu odstoupil. Výborně si však vedl Filip Eberl s Jirkou Novákem. Po prvním z šesti okruhů přijeli oba ve vedoucí tříčlenné skupince a bylo tak zaděláno na výborný výsledek obou našich elitních borců. Bohužel ve třetím okruhu měl Filip dvojitý defekt, kdy propazil najednou přední i zadní galusku a i když v depu vyměnil, ztráta na čelo byla již velká. Druhou polovinu závodu sjížděl doslova co se dalo, ale lépe než na 11. místo v cíli to nebylo. Skvěle však celý závod jel Jirka Novák, který se dokázal na čele osamostatnit a postupně si vybudovat až minutový náskok. V poslední třetině závodu se však výborně rozjel řecký národní šampion a aktuálně 41. muž žebříčku UCI Periklis Ilias a v závěrečném okruhu se na Jirku dotáhl. Ten bohužel jeho nástupu neodolal a cílem po šesti okruzích projel značně zklamán těsně jako druhý… I přes to, že vedení nedokázal udržet až do úplného závěru, jeho výkon jistě zaslouží pochvalu.

Minutu po elitní kategorii mužů odstartovali junioři. Hned od startu za to vzali oba naši zástupci Víťa Řehák a Vašek Vomáčko. Bohužel hned po prvních pár šlápnutích namotal přehazovačku Vítek a závod pro něj tak skončil. Naopak velmi dobře si po zbytek závodu vedl Vašek a po čtyřech okruzích projel cílem na třetím místě, což je na náročné trati jaká v Pule byla, velmi dobrý výsledek a budeme věřit, že Vaškovi se ho podaří zopakovat i na dalších závodech v sezoně.

Z Puly se zpět do Igrane již vrátila jen trojice Eberl, Novák, Křížek, kteří zde budou dále pokračovat v přípravě. Ostatní závodníci se vydali směr Česká republika a všichni se společně sejdou opět za tři týdny při prvním závodě ČP MTB v Teplicích. Před tím ještě závodníci A teamu absolvují důležitý start na SP MTB v Houffalize.

Kompletní fotogalerie z Puly zde…

Comments are closed.