Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Trénink, Týmy & závodníci, Závody

Favorit Brno v přípravě na sezonu

Submitted by on Čtvrtek, 12 Leden 2012No Comment
Favorit Brno v přípravě na sezonu

Závodníci silničního týmu Favoritu Brno U23 rozhodně v těchto dnech nezahálejí. Každý jede naplno podle toho, co počasí dovolí.
„Ve čtvrtek máme zdravotní a biochemické testy v Brně, které jsou velmi důležité. Budeme vidět, jak na tom kluci skutečně jsou po dvouměsíčním trénování. Mně osobně to napoví, jak na sobě pracovali a hlavně podle testů můžu případně upravit přípravu každého z kluků. Je totiž předpoklad, že ne všichni na tom budou úplně stejně,“ uvedl trenér Favoritu František Trkal.
Naši kluci se teď chystají v domácích podmínkách. „Brněnská skupina má doma na lednové poměry téměř ideální počasí na trénink, proto může normálně jezdit na kole. Skupinka z východních Čech nebo Hampl ve Vrbně mají zase jiné možnosti k tréninku, takže kombinují běžky, horské kolo, posilovnu nebo ergometr.“
Volno teď dostala naše nová posila Petr Hampl, který po silniční sezóně skočil do krosu a jel i mistrovství republiky v Uničově, kde byl klasifikován v součtu všech kategorií na 28. místě. „Až do odjezdu na hory koncem ledna bude mít úplné volno, protože si musí taky odpočinout,“ prozradil František Trkal.
Na soustředění na Tetřeví boudy v Krkonoších odjíždí celý Favorit 28. ledna a závodníci tam budou trénovat do 4. února. „Půjde hlavně o objem a sílu, proto kromě běžek přijdou ke slovu třeba i výběhy kopců. A zároveň se všemi členy týmu detailně probereme kalendář na novou sezónu. Po návratu bude pokračovat příprava v domácích podmínkách, někteří pojedou v únoru individuálně trénovat do tepla na Mallorku,“ řekl trenér.
Naše hlavní soustředění před sezónou včetně najíždění kilometrů v teple bude probíhat tradičně v chorvatské Poreči. „Kromě najíždění kilometrů tam možná už absolvujeme i čtyřetapový závod Jadranská magistrála, ale ještě to zvažuji,“ dodal František Trkal.

Comments are closed.