Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Grand Prix Forman 2012

Submitted by on Úterý, 14 Srpen 2012No Comment
Grand Prix Forman 2012

V neděli 5.8.2012 se v Janovicích u Starého Jičína konal 10. závod Slezského poháru amatérských cyklistů – GRAND PRIX FORMAN 2012. Jelikož to mám z baráku přes kopec a byl jsem osobně pozván, nedalo se neúčastnit tohoto silničního podniku. Závodilo se na 8 okruhů o délce 12,2 km – 97,6 km – Janovice – Palačov – Starojická Lhota – Starý Jičín – Jičina – Janovice. Profil vlnitý s táhlým stoupáním tzv. „schody“ na Starý Jičín a prémie na kopci u Janovic.

Na startu se sešla řádka jak silničních jezdců, tak i bikerů z okolí. Na startu v 10:00 jsme stáli v dešťové přeháňce. Déšť naštěstí ustal, ale i tak se jelo na mokré trati, která hrozila svou kluzkost, ale v průběhu závodu vysychala. Ze začátku v balíku se občas zbytečně nervózně na mokré trati střídalo a nastupovalo. V 5. okruhu se podařilo ujet skupině, která to dotáhla až do cíle a „bylo po závodě“. Já se držel v balíku a čekal, co se bude dít, jelikož mě to v něm vůbec nebavilo. V 6. kole jsem se zkusil trhnout ve výjezdu na Starý Jičín a odjel jsem s klukama z Formanu, únik se podařil. Poté se ale projevila má nezkušenost ze silnice a nechal si kluky ve střídání na větru zbytečně odjet! Balík mě dojel a já se pěkně zařadil. Následovalo poslední kolo, v něm mě trkl Ondra Kobliha, jestli to nezkusíme. První můj únik z Palačova se nepovedl a celý balík mě následoval. Až v mírném stoupání ve Lhotě za to vzal Ondra a jeli jsme sami dva závěrečné bomby na stoupání na Starý Jičín. Tady jsem si už druhý den za sebou hrábnul na dno, ale Ondra mě dotáhl před dotírajícím balíkem. Do cíle na kopec u Janovic jsme to dojeli již sami spolu.

Závod včetně všech prémií vyhrál Martin Haman. U mě to v cíli nakonec stačilo na 13. místo v kat. A. Závod pořadatelsky zvládnutý bez komplikací a problémů. Jako trénink rychlosti super průprava.

František Haitl

www.galaxyteamhranice.cz

Comments are closed.