Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Petr Hampl členem silničního týmu Favoritu Brno U23

Submitted by on Pátek, 30 Prosinec 2011No Comment
Petr Hampl členem silničního týmu Favoritu Brno U23

Posledním členem silničního týmu Favoritu U23 se stal Petr Hampl, který k nám přichází z týmu Mapei Kaňkovský. V roce 2012 tak budeme mít 7 závodníků.
Kromě Hampla jsou v sestavě Ehrenberger, Maňoušek, Ohřál, Turek, Zimovčák a Chlupáč. „Na poslední místo bylo několik adeptů a zvažoval jsem více možností. Ve finále jsem se rozhodoval mezi dvěma jezdci a nakonec jsem se přiklonil k tomu, že angažujeme Petra,“ prozradil trenér František Trkal.
Novou posilu pak trochu více představil: „V tomto roce byl ještě junior a prokázal velmi dobrou výkonnost. Skončil celkově pátý v Českém poháru, byl čtvrtý v silničním závodě na mistrovství republiky a několikrát stál na bedně při pohárových závodech. V jeho prospěch rozhodl i fakt, že je to všestranný cyklista: solidní v kopcích, dokáže i zaspurtovat a celkem umí časovku. Navíc má v sobě velký potenciál a já takového závodníka chtěl,“ dodal trenér. „Se složením týmu jsem teď opravdu spokojen. Myslím, že tato sestava bude konkurenceschopná.“
I když nová sezóna ještě nezačala, závodníci už od 10. listopadu trénují. „Všichni měli zhruba měsíc volno, teď jsme opět v tréninkovém procesu. Zaměřujeme se zejména na základní vytrvalost a trénink síly. Kluci jezdí na biku, při horším počasí na ergometru. Kromě toho chodí do posilovny, hrají hokej a kombinují běh s pěšími túrami. Takhle to bude pokračovat do vánoc, pak následuje volnější týden. Ale neznamená to, že by jen odpočívali, zhruba dvě hodiny denně by každý měl mít nějakou aktivitu,“ uvedl František Trkal.
Hned v lednu odstartuje další tréninkový proces, na konci měsíce pak kompletní sestava odcestuje na týdenní soustředění do Krkonoš.

Comments are closed.