Home » Aktuální téma, Cyklokros, Týmy & závodníci, Závody

Český pohár v cyklokrosu TOI TOI CUP Holé Vrchy a Kutná Hora

Submitted by on Úterý, 22 Listopad 2011No Comment
Český pohár v cyklokrosu TOI TOI CUP Holé Vrchy a Kutná Hora

V těsném závěsu tří dní se jely se jely další dva závody seriálu TOI TOI CUP 2011/2012. Na státní svátek 17. listopadu se cyklokrosaři sešli na Holých Vrších a poté hned v neděli na trati v nedaleké Kutné Hoře… Jak se vedlo závodníkům REMERX CYCLING TEAMU Kolín si můžete přešíst v reportážích Aleše Vaníčka:

TOI TOI CUP Holé Vrchy

Holé Vrchy jsou známé těžkou tratí a nepříznivým počasím. Obojího se závodníci dočkali i tuto sezónu. A členové Remerx Cycling Teamu Kolín také mnoha výborných výsledků.

Hned v prvním startu nezklamalo duo kadetek Czeczinkarová – Březinová a bylo z toho zlato a stříbro. Navíc mezi žáky přidal Jonáš Březina pěkné páté místo. Hodně vidět byli i kadeti. Dvojice Křížek – Kunt si připsala šestou a sedmou pozici, a to je na prvoročáky velmi slušné. „Mládežníkům se dnes opravdu zadařilo. Holkám tradičně, kluci s umístěním v desítce také super. To byl velmi dobrý výkon. Škoda že Honzu Bartoně přemohla nemoc. Štěpánu Langrovi kus k nejlepším zatím chybí,“ hodnotil trenér Jan Slavíček.

Vynikající závod odjel junior Daniel Lukeš. Od počátku se držel vpředu a nakonec z toho bylo stříbro. „Škoda, že špatně odstartoval, mohl skončit ještě lépe. Jinak výkon to byl velmi dobrý. Méně se dařilo Kubovi Cozlovi, ale je to v desítce a to je dobré. Velmi slušný závod zajel i jedenáctý  Víťa Řehák,“ dodal Jan Slavíček. „Moc mi ty kopce nesedly. Myslel jsem, že to bude lepší. Spíš jsem se cítil na  horní rovině. Špatně jsem po startu zacvakl pedál a hodně jsem ztratil. Dost mne braly křeče, takže jsem se snažil udržet druhou pozici, ale bylo to těžký. Honza Vastl jel hodně dobře do kopce. Chvíli jsem měl krizi a dokonce se dostal přede mě. Ale udržel jsem se a ještě v horním sadu ho předjel. A v tom dolním se mi jelo dobře, poodjel jsem a pozici udržel až do cíle,“ komentoval průběh Dan Lukeš.

Po třetím místě v Lounech se tentokrát Tomáš Paprstka na pódium nedostal, i tak je ale sedmá pozice v elitě velmi dobrá. „Byl to silově náročný závod a to ještě úplně není jeho parketa. Ale dokáže jet od začátku vpředu a to je důležité,“ hodnotí trenér. „Dnes to nebylo podle mých představ. Hodně to drncalo a ten kopec mi moc nešel. Vždycky jsem se zatáhl, pak jsem to musel vydýchávat a pak zase hned do kopce,“ dodal Tomáš.

TOI TOI CUP + VC Kutná Hora

Cyklokrosový kalendář je hodně našlapaný a mládežnické kategorie i ženy absolvovaly během jednoho týdne a jednoho dne tři díly českého poháru. Pomyslný Toi Toi cupový trojboj skončil sobotním závodem v Kutné Hoře.

Tradičně první na start nastoupily kadetky a tradičně první do cíle s velkým náskokem dojela Jana Czeczinkarová. Druhé místo doslova vybojovala Elena Vaníčková a o šanci zkompletovat první tři místa pro Remerx Cycling Team Kolín připravily Danielu Březinovou technické problémy. V celkovém pořadí ale najdete všechna tři děvčata právě na medailových pozicích. „Holky jely výborně, Jana jako obvykle, Elen Vaníčková se začíná vracet po nemoci a Dáda Březinová trochu doplatila na nezkušenost. Věřím, že na mistráku se všechny poperou o první tři místa,“ hodnotil trenér Jan Slavíček. V žácích si stabilní výkonnost drží Jonáš Březina, který tentokrát skončil sedmý. „Na nejlepší to ještě nestačí, musí si chvilku počkat. Na to, že jezdí prvním rokem, jsou to ale velmi dobré výsledky,“ dodává trenér.

Podle zavedeného scénáře začal i závod kadetů. Start, Honza Bartoň hodně vpředu ale opět se mu dobrý úvod nepovedlo dotáhnout do konce. Velmi dobře zajel Lukáš Kunt, který se dlouho držel na čtvrté pozici, v posledním kole se ale o tři místa propadl, slušně si vedl i Pavel Křížek. „Oba kluci jezdí v kategorii prvním rokem, takže spokojenost. Bohužel Honza měl zezačátku pád a nedostal se už zpátky na špici, ale věřím, že na mistráku bude o medaili bojovat a bude opět lídrem, jako je celou sezónu,“ dodal Jan Slavíček.

V juniorech se tentokrát medaile nepovedla, i tak ale byli dva závodníci v první desítce. Dan Lukeš se pohyboval těsně za vedoucí trojicí a nakonec z toho bylo páté místo. „Dnes to nebylo ono, byl jsem vpředu, ale zrovna když jsem se chystal předjet Šimona Matějů, tak on napnul mlíko a já se dostal až za něj. A jel jsem vlastně v protisměru. Musel jsem zastavit a zase se vrátit na trať. Ztratil jsem pět až deset vteřin a už jsem to nesjel.“ Výborně rozjel závod Kuba Cozl. „Má dobré starty, ale nedokáže udržet tempo po celou dobu. Asi trochu doplácí na letní výpadek, vytrvalost mu ještě chybí. „Ze začátku jsem byl druhý, ale velký problém jsem měl s dlouhým výběhem, tam mi vždycky utekli. Bolely mě i záda a konečné deváté místo je pro mne zklamáním,“ neskrýval Kuba. Těsně za první desítkou se ještě umístil Vít Řehák.

Odpoledne pak patřilo nepohárové Velké ceně Kutné Hory a i tam byly oranžové barvy hodně vidět. Tomáš Paprstka byl od počátku na špici a vybojoval výborné třetí místo. „Kluci jeli  z plné přípravy, den předtím měli dvoufázový trénink a na kole byli i dopoledne před závodem. Tomáš jel excelentně, velmi dobře to zvládl i Filip Eberl,“ byl spokojený trenér. „Ani jsem bednu nečekal. Myslel jsem, že Kulhec bude celou dobu vepředu, pak ale odpadl, stejně tak i Mlynář. Říkal jsem si, že nesmím povolit, rozhodně jsem nechtěl skončit čtvrtý,“ dodává Tomáš Paprstka. Ten se na týmovém soustředění zdrží jen do úterý, pak odjíždí domů a následně na světový pohár do belgického Koksijde.

Kompletní výsledky výsledky na www.cyklokros.cz.

Comments are closed.