Home » Aktuální téma, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Galaxy Team Hranice na Pálavském krpálu

Submitted by on Pondělí, 1 Srpen 2011No Comment
Galaxy Team Hranice na Pálavském krpálu

Pátým závodem letošní Galaxy série byl Pálavský krpál na tratích v okolí jihomoravského Mikulova a rakouských příhraničních vesniček. Poslední sobotu v červenci tak vyrazili do Mikulova i zástupci Galaxy Teamu Hranice – Veronika Kutňáková absolvovala závod na 62 kilometrů, Martin Sigmund zvolil kratší trať na jediný okruh, tedy 36 kilometrů. A oběma se v rychlém závodě dařilo!

Celý týden byl docela deštivý, tak jsem byla smířená s tím, že i tento závod bude se sprchou :D , ale docela nám přálo. Počasí sice nebylo krásné, slunečné, ale bez deště vydrželo celý závod. Místy nás brzdil vítr, který nám bránil ve svižnějším tempu.

Jelikož jsem jela delší trasu, čekaly mě dva okruhy. První okruh mi dal hodně zabrat. Nejelo se mi vůbec dobře a docela jsem tady hodně ztratila. Připadalo mi, že jedu skoro na místě, hlavně v úsecích mezi vinicemi, kde bylo takové mazlavé bahno na kterém to moc nejelo. Pořád jsem uvažovala nad tím, co je špatně, že to tak nejde. Když jsem viděla, jak mě postupně předjíždí další a další závodníci, tak mi nebylo moc do smíchu…navíc, když mezi nimi byly i ženy. Měla jsem strašně těžké nohy a připadala jsem si opravdu marně a už vůbec mě nenapadlo, že bych se mohla nějak umístit.

Při nájezdu do druhého kola se mi najednou začalo jet líp. Nohy už tak neprotestovaly a začaly pracovat jak by měly :D .  Hned jsem si závod začala jinak úžívat a jakmile jsem pak dohnala své soupeřky, posunulo mě to zas kousek dopředu a říkala jsem si, že už nemůžu polevit. Tempo jsem si udržela až do konce a když mi při průjezdu cílem hlásili 3.místo tak se mi tomu ani moc nechtělo věřit :D Ale byla jsem ráda.

Kdybych tento závod měla shrnout celkově. Byl to pěkný závod, krásné prostředí, ale já osobně mám raději více terénu a technických sjezdů, což je pro mě zajímavější a více si to užívám a tady mi to chybělo.

Martin Sigmund obsadil 14. místo celkově a čtvrté v kategorii. Být o dvě minuty rychlejší, pódium by neuteklo ani jemu. Snad to klapne příští v Dobříši.

Veronika Kutňáková

Další info, foto a výsledky:

www.galaxy-serie.cz

www.facebook.com/GalaxySerie

Video ze závodu od Davida Kováře /Galaxy CykloŠvec/

www.vimeo.com/27116884

Comments are closed.