Home » Aktuální téma, Foto, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Dvojnásobný šampion Ulík a suverénní štafeta kolínských

Submitted by on Středa, 24 Červenec 2024342 Comments
Dvojnásobný šampion Ulík a suverénní štafeta kolínských

Nejvýraznějším výsledkem nabitého víkendu je určitě dvojnásobné prvenství Mateje Ulíka na domácím šampionátu v Košicích. V sobotu byl na programu závod v disciplíně XCC (short track). Právě v této rychlé disciplíně se podařilo získat první letošní titul. A přitom to nebyl vůbec lehký úkol. V cestě k mistrovskému dresu totiž stála absolutní megastar světové cyklistiky Peter Sagan, který nastoupil i do nedělního boje v olympijské disciplíně XCO. K naší radosti i druhý souboj těchto skvělých slovenských cyklistů dopadl ve prospěch kolínských barev. Matej tedy zvítězil způsobem dva starty, dva tituly.

Na domácím šampionátu v Harrachově jsme se pustili do závodění již v pátek, kdy mezi sebou zápolila družstva smíšených štafet. Mezi dospělými jsme letos vše vsadili pouze na jednu štafetu ve složení Richard Severyn, Eva Drhová, Simona Spěšná a Patrik Černý. A byla to rozhodně správně vložená důvěra, protože po necelé hodině jsme se mohli radovat z vítězství. Podařilo se nám tak zkompletovat vítězný hattrick z posledních tří ročníků MČR smíšených štafet.

Mezi další skvělé výkony patřila jízda prvoročáka v kategorii do 23 let Františka Hojky. Ač bylo pořadatelem zrušeno vyhlášení této kategorie, František se dokázal díky svému nasazení i v tak mladém věku prosadit na rozšířené pódium na 5. místě v elitě (2. místo v U23). Velmi dobře jej doplnil i další mladík Patrik Černý na 7. místě v elitě (3. v U23). Naše mládež si po vydařeném víkendu užila tak trochu sklizeň brambor, kdy na 4. místě dojela kadetka Eva Drhová, ml. Žákyně Anna Bursíková a st. žákyně Nela Drábková.

342 Comments »

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.