Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Závody

V Polsku nejlepší desátý Turek

Submitted by on Pondělí, 13 Květen 2013No Comment
V Polsku nejlepší desátý Turek

Na etapovém závodě v Polsku Karpacki Wyścig Kurierów skončil z našich závodníků nejlepší Dan Turek na desátém místě. Trio Favoritu Turek, Hampl, Kukrle, startovalo v závodě 2. kategorie Světového poháru pro kategorii do 23 let pod hlavičkou české reprezentace spolu s Koudelou (Etixx-Ihned) a Medkem (Sparta). Favorit Brno však celý výjezd zajišťoval.

„Z celkového pohledu je desáté místo Dana Turka velmi dobrý výsledek. Navíc jsme se dokázali prosadit i v některých etapách. Tomáš Koudela byl třetí ve druhé etapě, Dan Turek pátý ve třetí etapě,“ prozradil trenér František Trkal.

V závodě, jehož se zúčastnilo 150 cyklistů z 28 týmů, se však našemu týmu nevyhnula smůla v podobě pádů. „Při rozjíždění před středečním prologem na dva kilometry spadl Dan a odřel se. Hned v první těžké etapě, v níž přijel Dan ve vedoucí skupině uprchlíků na 13. místě, měl ošklivý pád Petr Hampl. Jelo se za mizerného počasí, deště a ve sjezdu, když se dotahovali do vedoucí skupiny, lehlo šest lidí. Mezi nimi Petr. V první chvíli to vypadalo hrozivě, nebyl schopen komunikace. Měl podezření na otřes mozku a zlomený nos, vezli ho sanitkou do nemocnice,“ popsal František Trkal.

Naštěstí se otřes mozku ani zlomený nos nepotvrdil. „Petr utrpěl tržnou ránu na nose a byl celý sedřený. Závod pro něj samozřejmě předčasně skončil. Nakonec závod nedokončil ani spurtér Medek, který ošklivě spadl v závěru druhé etapy. Myslím, že celkově jsme se v nabité konkurenci neztratili. Pádům se bohužel předejít nedá, ale tým šlapal, jak měl,“ dodal František Trkal.

Výsledky: 1. Poutsma (Niz.), 10. Turek +17 s, 37. Koudela, 75. Kukrle, Medek a Hampl nedokončili.

Comments are closed.