Home » Aktuální téma, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Tomáš Slavík /RSP team/ na Crankworkx vyhrál Giant slalom

Submitted by on Pondělí, 25 Červenec 2011No Comment
Tomáš Slavík /RSP team/ na Crankworkx vyhrál Giant slalom

Po posledním Světovém poháru odcestoval Tomáš Slavík společně s teamovým kolegem Michalem Marošim na tradiční bikový festival Kokanee Crankworx, kde se scházejí ti nejlepší jezdci světa v gravity disciplínách a svádí spolu souboje o cenné kovy v různých až neobvyklých soutěžích.  Tomáš Slavík se zúčastnil 3 disciplín – Dual Slalom, Pumptrack challenge a Giant Slalom.

V disciplíně Dual Slalom dokázal zvítězit v kvalifikaci, ale v závodě poté narazil na pozdějšího vítěze Mitche Ropellata, se kterým chyboval a získal 5.místo. Následoval Pumptrack challenge, kde se Slavík potkává v semifinále opět s Ropellatem, ale bohužel v druhé zatáčce mu padá řetěz a konči v kontrmelcích. Souboj o 3.místo s juniorským mistrem světa ve sjezdu Troyem Brosnanem dokázal bez problému vyhrát.

Poslední event byl nejuznávanější Giant slalom, kde Slavík zvítězil před Němcem Fischbachem a Američanem Carneyem. Jeho týmový parťák Michal Maroši obsadil devátou příčku

„Crankworx je týden plný závodů s nejlepšíma riderama světa a proto jsou výsledky v jednotlivých závodech hodně uznávaný. Nejlépe jsem se cítil při Giant Slalomu, kterej jsem dokázal vyhrát, ale 3. místo v Pumptracku a 5. místo v Dual Slalomu jsou taky super.

Byl to super týden plný skvělýho ježdění s výbornýma riderama a s teamovým kolegem Michalem Marošim jsme si ve zdejším bikeparku dokázali posunout naše hranice zase trošku dál. Především před MS, který je hodně rozbitý a hodně z kopce bylo těchto 10 dní nejlepším tréninkem…“

Další závod čeká Tomáše v druhé polovině srpna, kdy se poslední závod světového poháru pojede v italském Val di Sole.

Pro více informací pravidelně sledujte www.facebook.com/tomslavik63 plné denních aktualizací ohledně Tomáše Slavíka.

Kompletní výsledky Crankworx 2011 naleznete zde: www.crankworx.com

Foto: Lorence Sterling / Pinkbike.com

Comments are closed.