Home » Aktuální téma, Foto, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Pavel Gruber sedmý v úvodním Českém poháru v Záboří

Submitted by on Neděle, 26 Červenec 2020No Comment
Pavel Gruber sedmý v úvodním Českém poháru v Záboří

Pavel Gruber na Stevens Izoard Pro z Favoritu Brno obsadil ve velmi dobré konkurenci sedmé místo v úvodním závodě Českého poháru, který se jel v Záboří u Blatné. Vítězství vybojoval Němec Loderer.

Závod měřil celkem 155 km a na startu se sešlo 135 cyklistů včetně zástupců Německa, Rakouska, Maďarska či Slovenska. Favorit startoval v kompletní sestavě kromě nemocného Michala Rottera.

„Klíčový moment závodu přišel tři kola před cílem, kdy z pelotonu odjela skupina 11 lidí a vydržela na čele až do konce. Od nás tam byl Gruber, který spurtoval sedmý. Určitě to byl od Pavla dobrý výkon a i umístění je v té konkurenci solidní,“ uvedl šéftrenér Favoritu František Trkal. V další skupině přijel do cíle Petr Hampl, který byl klasifikován na 25. místě.

Český pohár byl zároveň první etapou závodu Lidice, v té druhé nedělní, která se jela na městském okruhu a měřila celkem 99 km, dojel Gruber 5. a Hampl 12. Zvítězil Ťoupalík z Elkov-Kasper.

„S celkovým vystoupením kluků jsem spokojen. Je vidět, že někdo je na tom líp, někdo potřebuje trochu víc času, ale byly to první závody po nějaké pauze. Pavel Gruber jel oba dny výborně. V sobotu jsme se bohužel na poháru potýkali s řadou technických problémů. Kmínek a Čekal se hned na 7. kilometru zapletli do pádu a už to nedojeli. Byly tam ještě další trable technického rázu, ale ve finále jsme to ještě přežili dobře a Gruber z toho vydoloval pěkný výsledek,“ dodal František Trkal.

Zdroj: TZ TJ Favorit Brno, Foto: Jan Brychta / SvětCyklistiky.cz

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.