Home » Aktuální téma, Cyklokros, Foto, Týmy & závodníci, Závody

Dva mistrovské tituly pro Kolín

Submitted by on Úterý, 14 Prosinec 2021260 Comments
Dva mistrovské tituly pro Kolín

V sobotu 11. prosince se v Jičíně, na nové trati u rybníka Šibeňák, konal další podnik cyklokrosového Toi Toi Cupu, který byl zároveň mistrovstvím ČR pro kategorie mládeže. Jako první se na trať vydala nejmladší děvčata. My jsem měli zastoupení v kategoriích kadetek a starších žaček. Především žákyně Eva Drhová, která pouze na tento závod přerušila svou lyžařskou přípravu a bez předchozí specializace a se startovním číslem 19, dokázala vybojovat skvělé páté místo, ukázala, že máme v její osobě velký talent do budoucna. Mistrovský závod se povedl i kadetce Haně Jurové, která se prosadila do první desítky, když obsadila devátou příčku. Jako dvanáctá pak cílem projela Nikola Vágnerová. V závodě starších žáků Martinovi Mejstříkovi unikla vytoužená top ten pouze o jedno místo a ve výsledkové listině letošního MČR mu tak náleží jedenáctá pozice. Stejná číslovka, jakou vezl na dresu, tedy patnáctka, stojí i u výsledku Víti Lisého. V kadetech se ve velmi dobrém světle ukázal Ríša Severyn, který předváděl výborné výkony už na začátku sezony, ale pak ho bohužel zbrzdily zdravotní problémy. Na mistrovský závod se však nachystal velmi dobře a pohyboval se dlouho v první desítce. Nakonec z toho v cíli bylo velmi dobré dvanácté místo a hned v závěsu za ním jako třináctý projel cílem Dominik Hřebejk. Do první dvacítky se vešel i Jirka Matoulek, který zaznamenal sedmnáctým místem své letošní výsledkové maximum. Největší radost nám však v Jičíně udělala kategorie juniorů. Tam hned od začátku o umístění na stupních vítězů bojoval Patrik Černý a také Fanda Hojka. Dan Rubeš, který se jen těsně před závodem zotavil z onemocnění Covidem, se pohyboval mezi první a druhou desítkou. Závod na čele byl velmi dramatický. S malým náskokem vpředu jezdil jeden z favoritů na titul Václav Ježek, následovaný skupinou cca pěti závodníků, kde nechyběli ani Patrik s Fandou. Zhruba v polovině závodu se ze skupiny odpoutal právě František Hojka a dojel až těsně k Václavu Ježkovi. V polovině závěrečného okruhu se, v jednom z výjezdů, dostal Fanda na vedoucí pozici a tu nepustil až do závěrečného spurtu, ve kterém s přehledem z první figury zvítězil a stal se na, pro někoho možná překvapivým, juniorským cyklokrosovým šampionem pro rok 2021! Patrik udělal v posledním okruhu chybu na překážkách a ta ho nakonec stála možnost o medailový souboj a v cíli svítila u jeho jména číslovka šest. Ve druhé desítce ještě skončili oba naši zbývající junioři. Patnáctý Šimon Tabara a šestnáctý Daniel Rubeš. Tým juniorů navíc vybojoval prvenství v celkovém hodnocení týmů seriálu Toi Toi Cup 2021.

Ohlasy: František Hojka: „Závod byl hodně těžký. Popravdě, vůbec jsem nečekal, že bych ho mohl vyhrát, ale na bednu jsem si věřil a přál jsem si ji. Byl jsem tu dvakrát v týdnu před závodem na tréninku, trať jsem znal a i když bych raději kopcovitější terén, tak to bahno, které tu bylo mi vyhovovalo. Jsem moc rád, že se to takhle povedlo a teď se hodně těším i na další závody, což jsou světové poháry a pak mistrovství světa v Americe. Sice to bude všechno hodně náročné, ale věřím, že to zvládnu a že si stihnu užít i něco z Vánoc i když těch závodů teď bude hodně.“

Patrik Černý: „Mrzí mě, že jsem zkazil poslední kolo. Určitě to mohl být lepší výsledek. Bohužel jsem udělal chybu na překážkách, kdy jsem skočil jen první a druhou už ne a to mě určitě stálo umístění minimálně v top pět. Teď uvidím jak dopadne nominace na závody světového poháru a určitě bych se chtěl nachystat co nejlépe do Kolína, kde pojedeme ještě závod s muži a poprat se o nominaci na mistrovství světa.“

Daniel Rubeš: „Tak určitě bylo znát, že jsem po Covidu. Sice jsem neměl nijak těžký průběh, ale bolelo mě celé tělo a pár dní jsem měl teplotu. Hodně to zasáhlo do přípravy a dost mě to mrzí. Teď jsou přede mnou ještě závodu v Rakousku a pak mistrák v Kolíně, tak uvidím co z toho ještě v této sezoně bude…“

Závod mužů a žen se jel jako finálový závod poháru, kdy mistrovství ČR je pro tyto kategorie naplánováno do Kolína na 8. ledna příštího roku. Na startu se objevily obě naše ženy. Ty dojeli v pořadí Tereza Tvarůžková a Kaja Bedrníková v těsném sledu na sedmém a osmém místě. Pro obě byl však tento závod spíše přípravou a rozjetím před soustředěním na Mallorce, které absolvují v tomto týdnu s MTB reprezentací a před kolínským šampionátem. V elitní mužské kategorii se na stupně vítězů opět prosadil Tomáš Paprstka, který bral bronz. Velmi dobře zajel i Timofej Ivanov, který dokončil sedmý. Závod se příliš nevydařil Robertovi Hulovi, který dokončil patnáctý následovaný sedmnáctým Jakubem Kučerou. To, že ani Robertovi, ani Kubovi závod nesedl, rozhodlo o tom, že v závěrečném hodnocení týmů patří našim barvám jen těsně až druhá pozice. Ten nejdůležitější závod však mají muži i ženy teprve před sebou a to 8. ledna v Kolíně, kdy budeme na domácí trati v Borkách hostit ty nejlepší elitní cyklokrosaře ČR.

Kompletní výsledky zde: https://www.sportsoft.cz/cs/zavod/overview/6951

Matej Ulík na Stevens Super Prestige s KMC obhájil titul mistra Slovenska v cyklokrosu. Více zde.

Fotogalerie: Martin Korhel

260 Comments »

  • 서울출장마사지 said:

    Your blog has rapidly become my trusted source of inspiration and knowledge. I genuinely appreciate the effort you invest in crafting each article. Your dedication to delivering high-quality content is apparent, and I eagerly await every new post.

  • 인천출장마사지 said:

    Your unique approach to tackling challenging subjects is a breath of fresh air. Your articles stand out with their clarity and grace, making them a joy to read. Your blog is now my go-to for insightful content.

  • 서울출장안마 said:

    I’ve discovered a treasure trove of knowledge in your blog. Your unwavering dedication to offering trustworthy information is truly commendable. Each visit leaves me more enlightened, and I deeply appreciate your consistent reliability.

  • 인천출장마사지 said:

    Your enthusiasm for the subject matter shines through in every word of this article. It’s infectious! Your dedication to delivering valuable insights is greatly appreciated, and I’m looking forward to more of your captivating content. Keep up the excellent work!

  • 인천출장안마 said:

    This article resonated with me on a personal level. Your ability to emotionally connect with your audience is truly commendable. Your words are not only informative but also heartwarming. Thank you for sharing your insights.

  • 인천출장마사지 said:

    Your writing style effortlessly draws me in, and I find it nearly impossible to stop reading until I’ve reached the end of your articles. Your ability to make complex subjects engaging is indeed a rare gift. Thank you for sharing your expertise!

  • 출장안마 said:

    Your writing style effortlessly draws me in, and I find it difficult to stop reading until I reach the end of your articles. Your ability to make complex subjects engaging is a true gift. Thank you for sharing your expertise!

  • 인천출장안마 said:

    I’d like to express my heartfelt appreciation for this insightful article. Your unique perspective and well-researched content bring a fresh depth to the subject matter. It’s evident that you’ve invested considerable thought into this, and your ability to convey complex ideas in such a clear and understandable way is truly commendable. Thank you for sharing your knowledge so generously and making the learning process enjoyable.

  • 출장마사지 said:

    Your unique approach to addressing challenging subjects is like a breath of fresh air. Your articles stand out with their clarity and grace, making them a pure joy to read. Your blog has now become my go-to source for insightful content.

  • 서울출장안마 said:

    Your storytelling prowess is nothing short of extraordinary. Reading this article felt like embarking on an adventure of its own. The vivid descriptions and engaging narrative transported me, and I eagerly await to see where your next story takes us. Thank you for sharing your experiences in such a captivating manner.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.