« Návrat k událostem

High Point MTB maraton v Sušici startuje 18. 9. 2021

Importovat do kalendáře
Start:
7.1.2021

Přijeďte si zazávodit i s dětmi na 2. závod Galaxy Stevens série – High Point MTB maraton třetí zářijovou sobotu do Sušice, pomyslné brány Šumavy. Koná se zde již tradiční MTB maraton, který prověří, kolik jste toho letos natrénovali. Na výběr jsou 2 trasy, krátká 32 km a dlouhá 50 km se startem u letního koupaliště v 12:30.

U Koupaliště (Ulice) • Mapy.cz

Celý program zahájí dětské závody v prostředí lesoparku Luh, které startují v 9:30.

Zázemí závodů je v chatové osadě Luh nedaleko zmíněného koupaliště, u kterého je  možností parkování. Zde je také umístěn cíl závodu, slavností vyhlášení i občerstvení. Dětské závody všech kategorií s výjimkou odrážedel, která závodí na rovném lesním úseku,  jsou situovány na okruhy vedoucí lesoparkem, včetně krátkých techničtějších pasáží, vše podle věku a schopností mladých závodníků. Všichni za své úsilí obdrží medaile a drobné ceny. Obě trasy vedou po krásných polních a lesních cestách kolem kopce Svatobor a přilehlém okolí. Obě trasy po startu zavedou závodníky polními cestami na úbočí kopce Svatobor, kde je nájezd do okruhu, který účastníci krátkého závodu absolvují jedenkrát oproti těm na dlouhém, kteří jedou okruhy 2. Tady si užijete hezké singltreky, lehčí i těžší výjezdy a bezpečné sjezdy, kde neplatí pravidlo, čím strmější a kamenitější, tím lepší.  Po objetí Svatoboru zavede trať závodníky po vrstevnici a polní cestě do obce Svojšice, kde se začnou vracet zpět ke Svatoboru. Po stoupání do obce Odolenov, kde je občerstvovací stanice, poznají závodníci i druhou možnost vystoupání pod vrchol kopce až se dostanou k nájezdu do dalšího kola závodu nebo se vydají cestou zpět k cíli, kdy si zblízka prohlédnou obec Volšovy, projedou se po obou stranách řeky Otavy a již zmíněným lesoparkem Luh se dostanou do cíle.

V cíli pak všechny čeká občerstvení, slavnostní vyhlášení výsledků s předáváním cen těm nejúspěšnějším, které věnoval známý výrobce outdoorového oblečení HIGH POINT, který mimochodem obléká známého horolezce Radka Jaroše na jeho zdolávání himalájských vrcholů.

Galaxy Stevens série 2021 pokračuje 9.10. ve Strašicích závodem Tour de Brdy a 16.10. se jede Náměšťský cyklomaraton v Náměšti nad Oslavou.

Bližší informace na www.galaxy-serie.czwww.mtb-susice.cz