Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci

Tomáš Vokrouhlík a Lenka Sýkorová zvítězili na Sudetech

Submitted by on Úterý, 14 Červen 2011No Comment
Tomáš Vokrouhlík a Lenka Sýkorová zvítězili na Sudetech

Několik vavřínů jsme si přivezli asi z historicky nejkvalitněji obsazeného 7. ročníku  silničního maratonu 53×11 SUDETY tour, konaného v Teplicích nad Metují. Dám přednost ženám a tam nám na dlouhé 170 kilometrové trati udělala radost svým přesvědčivým vítězstvím naše Lenka Sýkorová, která nechala své soupeřky za sebou o více jak 10 minut a vylepšením svého 2. místa z Mamuta tak nakročila  opět k celkovému prvenství v celé maratonské sérii.

Lenka má však nyní dilema, zda startovat na dalším závodě maratonské série Rampušák , či dát přednost kolidujícímu mistrovství ČR v Olomouci a ztratit tak důležité body do celkového hodnocení.

V mužské kategorii jsme loňské individuální vítězství bohužel neobhájili, zato mezi týmy jsme umístěním 5 lidí mezi 15 nejlepšími pohár pro vítěze vybojovali. Díky aktivitě v závodě jsme vyhráli i 3 vrchařské prémie zásluhou Kauera, Dudka a Endlera. Vyhraných prémií mohlo býti i více, neboť odjetý Adam Kauer s již 4 minutovým náskokem před hlavním polem by mohl sbírat jednu prémii za druhou, ale doprovodný motocykl PČR ho bohužel zavedl mimo trat a závod tak pro něj předčasně skončil. To ovšem nikdo z hlavního pole nevěděl, tak se za naším Adamem v závěru strhla zbytečná stíhací jízda, kterou dotáhl vítězně do cíle Vokrouhlík z BMC týmu, před druhý Krotkým ze Sparty  a třetím Friedlem z Rubeny.

Na kratší 95 kilometrové trati náš Daniel Veselý obsadil po úniku 3 členné skupinky celkové 2. místo, kdy kvůli vyčerpání z právě dokončeného 8 etapového závodu Okolo Slovenska nestačil pouze na Šilara z Giant týmu.

Výsledky závodníků CK Kolokrám – Svijany:

170km ženy:

1. Lenka Sýkorová

170 km muži :

7. J.Svoboda, 10.F.Endler, 12. T.Dudek, 13. L. Janoušek, 15. M.Soukup, 28. J.Říha,   33. M.Šupol, 59. T.Maršík

95 km muži:

2. D. Veselý, 6. I. Netík

Družstva 170 km :

1. CK Kolokrám-Svijany, 2. Alltraining -Lawi team, 3. CK MTB maraton Hlinsko

Comments are closed.