Home » Aktuální téma, Foto, Závody

Tour de Brdy – Galaxy Stevens série 2020

Submitted by on Středa, 7 Říjen 2020One Comment
Tour de Brdy – Galaxy Stevens série 2020

Tour de Brdy se jel jako závod Galaxy Stevens série 2020 na 67 km i Škoda cup – Český pohár pro závodníky elite na 115 km.

Tour de Brdy Škoda cup – Český pohár závod elite na 115 km vyhrál Maciej Paterski z polského týmu Wibatech před Matějem Zahálkou team Elkov Kasper a Patrykem Stoszem opět z polského týmu Voster ATS. Závod elite dojelo 16 závodníků v limitu 15 minut na vítěze. Náročná trať po lesních cestách a gravel úsecích s převýšením 2000 m prověřila důkladně každého závodníka.

170 cyklistů se vydalo na 67 km dlouhou trasu amatérského Tour de Brdy. Závod s gravel úseky a převýšením přes 1000m nabídl zajímavé porovnání cyklistů různých kategorií. Závod vyhrál Michal Kollert, který je třiatřicetiletý špičkový fitness trenér a “bývalý” profesionální cyklista, když si ve spurtu poradil s juniorem Martinem Volfem z Roman Kreuziger Cycling Academy a Danielem Hovorkou z Mondraker Teamu. Z pelotonu amatérů se po 20 km ve stoupání na vrchol Toku oddělila skupina 15 závodníků, aby v dalším stoupání zaútočila vítězná trojice, která svůj únik dotáhla do vítězného cíle. Motivovaní amatéři již na třicátém km začali dojíždět odpadlíky z kategorie Elita, kteří startovali o 10 minut dříve. Závod byl zařazený v Galaxy Stevens sérii, Road Cupu i amatérkých ligách JAL a UAC. 

Mezi ženami zvítězila Jana Milec Jiřincová před Hanou Doležalovou /AC Sparta Praha/ a Veronikou Novákovou /Prodoli Racing Team/.

Výsledky mužů elite:

1. Paterski (Pol./Wibatech Merx Wroclaw) 3:02:09, 2. Zahálka (Elkov Kasper), 3. Stosz oba +23, 4. Grabisz (oba Pol./Voster Ats Team) +46, 5. Neuman (Elkov Kasper), 6. Stachowiak (Pol./Voster Ats Team), 7. Budzinski (Pol./Wibatech Merx Wroclaw) všichni +53, 8. A. Ťoupalík (Elkov Kasper), 9. Hampl oba +3:00, 10. Procházka (oba TJ Favorit Brno) +3:05.

Výsledky na www.sportsoft.cz

Foto: Vlaďka Suchanová

One Comment »

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.