Home » Aktuální téma, Foto, Týmy & závodníci, Závody

Emil Hekele třetí v Lucembursku

Submitted by on Úterý, 6 Listopad 2018No Comment
Emil Hekele třetí v Lucembursku

Minulou neděli se konal cyklokrosový UCI závod 2.kategorie v lucemburském městečku Contern. Na startu v Conternu se sešla výborná konkurence 66 závodníků z mnoha zemí včetně Belgie, Francie, Holandska, Lucemburska, Německa, Velké Británie, Bulharska, Chorvatska a Česka. Český cyklokrosař a jezdec týmu GALAXY CYKLOŠVEC STEVENS Emil Hekele projel cílem jako třetí za dvěma závodníky týmu Telenet Fidea Lions.

Výsledky:

1. Corne Van Kessel (Holandsko)1:02:52

2. Andreas Goeman (Belgie)         +15

3. Emil Hekele (ČR)                      +29

Po úspěšném závodě jsme položili Emilovi pár otázek:

Emile, co říkáš na tvé další skvělé pódiové umístění?

Jsem spokojený. Můj cíl byl být do první trojky, a to se povedlo, takže velká spokojenost.

Na startu byl i šestý muž UCI rankingu Corne Van Kessel. Jak hodnotíš svůj výkon vůči takovému borci?

Šel jsem do závodů s velkými ambicemi. Tahle trať mi sedí. Všeobecně na lucemburských tratích se mi vždy v minulosti dařilo. Dokonce jsem tady v Conternu byl dvakrát třetí už v roce 2004 a 2006 a v loňském ročníku čtvrtý, takže jsem si věřil. Závod jsem bral jako každý jiný. Neřeším s kým stojím na startu. Jsem dost zkušeny závodník.

Jak závod probíhal?

Měl jsem špatný start. Nepodařilo se mi odstartovat podle mých představ. Bohužel jsem jel zezadu. Ve dvacáté minutě jsem už jel ale třeti. Prostě jsem nemohl na nic čekat a musel jsem jet nadoraz, abych se dostal co nejdříve na přední pozice. Van Kessel s kolegou z Telenetu Fidea Goemanem už měli 50sekundový náskok než jsem se probojoval na třetí pozici. Postupně jsem je stahoval a když to Van Kessel viděl, ujel Goemanovi. Myslím že, kdybych lépe odstartoval, měl by se mnou problémy.

Čím to je, že se ti v zahraničí lépe daří než na tratích v ČR?

Je to tím, že v zahraničí jsou tratě, kde rozhoduje více výkonnost. Jsou více do tahu, zatáčky nejsou tak zavřené a netočí se to pořád dokola. U nás je moderní, vše dělat na malém prostoru s více zatáčkami. Proto většina ostatních českých závodníků nedokáže ve světě nic zajet. To je rozdíl mezi českými tratěmi a těmi v zahraničí. Proto se mi závodí lépe v zahraničí a mám tam větší úspěchy.

Jaké jsou tvoje další planý?

V listopadu mě čekají závody Toi Toi cupu v Kolíně a den poté Slovenský pohár v Košicích. Další závody nechávám otevřené a jsou v jednání.

Děkujeme za rozhovor a ať se nadále daří.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.