Home » Aktuální téma, Foto, Týmy & závodníci

První ostrý start a soustředění v Chorvatsku

Submitted by on Středa, 20 Březen 2019One Comment
První ostrý start a soustředění v Chorvatsku

Skupina příbramských závodníků odstartovala závodní sezónu v Chorvatské Poreči. Hned první den po příjezdu měla pětice závodníků ve složení Boubal, Pokorný, Gruber, Jakoubek a Malik na programu 160km dlouhý závod Umag Trophy UCI 1.2. Závod provázelo příjemné jarní počasí a na startu se sešlo téměř 170 závodníků. Tempo závodu se vyšplhalo přes 40 km/h, ale i tak zůstal peloton pohromadě a o vítězi se rozhodlo v závěrečném spurtu. Našim závodníkům se vyhýbaly pády i technické problémy a dokončili tak závod v čase vítěze. Druhým závodem byla Porec Trophy taktéž zařazena do kalendáře UCI. První pětici doplnil ještě Jiří Kala. Závod opět na 160 km byl tentokrát provázen silnými poryvy větru a došlo tak k většímu dělení startovního pole. I zde si příbramští vedli dobře a až na Jiřího Kalu který začal se sezonou o něco později, všichni závod úspěšně dokončili v hlavním poli. Martin Boubal navíc atakoval první dvacítku když mu na pásce patřilo 23.místo. Po prvních dvou závodech čekal všechny jezdce náročný tréninkový blok po kterém následoval etapový závod Istrian Spring Trophy UCI 2.2.
První den etapového závodu se jel prolog na 2 km v přístavu v Umagu. Nejrychlejším ze 169 jezdců byl Niklas Märkl (Development Team Sunweb). Z příbramských se nejlépe umístil mladík Tomáš Jakoubek na 77.místě se ztrátou 6 vteřin na vítěze. I to svědčí o kvalitní konkurenci na startu. První etapa na 161 km s cílem na kopci v Labinu se odehrála ve vysokém tempu. Nejlépe z našich závodníků se umístil Martin Boubal na 73.místě se ztrátou 50 vteřin na vítězného Attilu Vatlera (CCC Development Team). Druhá etapa měla cíl na vrcholu stoupání Oprtalj. Naši závodníci pojali etapu velice aktivně a obsazovali všechny pokusy o únik. Rozhodující dělení pelotonu na několik skupin však přišlo ve stoupání cca 40 km před cílem, kde udával tempo hradecký Elkov. Na čele tak zůstalo přibližně 40 jezdců, ve druhé skupině jsme měli zastoupení v podobě Boubala a Jakoubka. Právě Tomáš Jakoubek však v nájezdu do cílového kopce při průjezdu staveništěm skončil na zemi a s otřesem mozku putoval na vyšetření do nemocnice. Závěrečná etapa s cílem v Umagu provázená silným větrem nedala nikomu odpočinout ani na metr. Od startu se velmi aktivně závodilo a mnoho jezdců odpadalo z hlavního pole. Závod předčasně ukončil i Vojtěch Modlitba pro jeho problém s kolenem. V čase vítěze tak protl páskou Martin Boubal a Pavel Gruber. Soustředění v Chorvatsku spojené s prvními závody splnilo svůj účel, když závodníci najeli kvalitní jak tréninkové tak závodní kilometry a nyní nás již čekají první starty na domácí půdě.

One Comment »

  • obat asma alami said:

    I read this piece off writing fully regarding the comparison of most
    recent and preceding technologies, it’s awesome article.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.