Home » Aktuální téma, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Český pohár MTB v cross country Plzeň

Submitted by on Úterý, 14 Červen 2011No Comment
Český pohár MTB v cross country Plzeň

V sobotu 11.6. se v Plzni jelo třetí pokračování letošního ročníku Český pohár MTB v cross country. Na závodníky čekalo příjemné teplé počasí a trať v lesoparku, která svými parametry připomínala spíše cyklokros. Její výhodou pro diváky bylo to, že byla „namotaná“ na poměrně malé ploše a dalo se tedy bez problémů přecházet mezi jednotlivými pasážemi a závodníky tak vidět několikrát během jednoho okruhu.

Ranní závod žáků, kteří odstartovali v 9:00, byl pro naše barvy velice úspěšný. Už je jakousi tradicí, že na stupně vítězů vždy vystoupí některý ze zástupců REMERX CYCLING TEAMU KOLÍN jak mezi děvčaty, tak i mezi chlapci. Platilo to i v Plzni. Do závodu na dva okruhy se s vervou pustila leaderka mezi žákyněmi Jana Czeczinkarová, která však v průběhu závodu trochu ze svého tempa polevila a cílem projela na třetí pozici. Růžový trikot vedoucí závodnice průběžného pořadí však uhájila. Před ní se dostala další zástupkyně našich barev Dáda Březinová, která si připsala na své konto druhé místo. Na startu závodu žáků trochu zaváhal Pavel Křížek, kterému se nepodařilo ideálně našlápnout pedál a musel o přední příčky bojovat ze zhruba desáté nájezdové pozice. Jel však skvěle, nedělal chyby a zaslouženě si dojel pro výborné druhé místo, což v průběžné klasifikaci znamená třetí příčku v celkovém hodnocení poháru. Závod tak úplně nevyšel Lukáši Kuntovi, který se očividně trápil a cílem projel na osmém místě. Žáci tedy přispěli do teamové pokladnice hned třemi medailovými umístěními, což jistě zaslouží uznání!

Kategorie kadetů nám žádné výrazné překvapení nepřinesla. Naši borci se pravidelně umisťují okolo dvacítky a stejně tak tomu bylo i nyní. Nejlepší byl Vašek Vomáčko na 19. místě následován dvacátým Štěpánem Langrem. Dvacátý sedmý dokončil Honza Bartoň.

V kategorii juniorů dlouho bojoval o medailovou třetí pozici Tomáš Bohata. Téměř celý závod jezdil ve dvojici na třetím a čtvrtém místě. V závěrečné fázi mu však už síly nezbyly a tak to znamenalo pro Tomáše v cíli už takřka typické čtvrté místo. Stejně nepopulární bramborovou pozici obsadila v závodě juniorek i Zuzka Pirzkallová.

Vyvrcholením celého závodního programu byl start elity mužů. V dramatickém závodě hrál jednu z hlavníxh rolí i skvěle jedoucí Filip Eberl. Zejména v úvodu tvořil závod a pohyboval se v absolutní špičce. Rozjížděl tempo, které mělo za následek vytvoření šestičlenné vedoucí skupiny, která se zbytku startovního pole vzdalovala bleskovou rychlostí. Závod byl vyrovnaný až do samého konce. Zvítězit mohl každý z vedoucí šestky. V poslední třetině se ze skupiny odpoutala vedoucí dvojice Milan Spěšný a Jirka Friedl. O třetí místo si to rozdával Filip s Matoušem Ulmanem. Rozhodnutí padlo až v posledním kole, kdy tuto dvojici předstihl Honza Škarnitzl, který dojížděl ze zadu po defektu a vypadalo to, že třetí místo nakonec bude jeho úlovkem. V cíli však bylo vše jinak. Honzu postihl v úplném závěru další defekt a běžícího ho téměř v cílové rovince předstihl Matouš Ulman. Filipovi už síly na odražení Matoušova útoku nezbyly a tak dokončil s minimální ztrátou na pátém místě za Honzou Škarnitzlem. Výborně si v závodě vedlo i duo našich třiadvacítkářů. Skvělé sedmé místo obsadil Mára Rauchfuss a osmý dojel Tomáš Paprstka, který ukázal, že po úspěšném složení maturitních zkoušek jde jeho forma rapidně nahoru. Po sečtení bodů se navíc Mára oblékl do bílého dresu vedoucího závodníka do 23 let.

Jak je vidět forma našich borců má stoupající tendenci a tak se při závodě na domácí trati v Peci pod Sněžkou máme na co těšit. Všechny fanoušky teamu tímto zveme na příští sobotu do Pece pod Sněžkou, kde náš team pořádá čtvrtý závod ČP MTB XCO, který je jako jediný zařazený do kategorie UCI C1. Více o závodě na www.bike-pec.cz.

Fotky z Plzně naleznete ve fotogalerii a kompletní výsledky zde…

Dnes, v neděli 12.6., si své plzeňské účinkování prodloužili Filip Eberl, Tomáš Pešek a Zuzka Pirzkallová. Zúčastnili se závodu Okolo Plzně. Filip dokončil mezi muži na druhém a Tomáš na třetím místě. Zuzka zvítězila v juniorkách. Více o tomto závodě na www.cyklomaratontour.cz.

Výsledky muži:
1. Milan Spěšný (S&H Superior MTB) 1:43:54 hod.
2. Filip Eberl (Remerx Cycling Kolín) +0:01 min.
3. Tomáš Pešek (Remerx Cycling Kolín) +0:03

Výsledky ženy:
1. Ilona Bublová (Rock Machine Cyklomax) 2:02:28 hod.
2. Alžběta Havlasová (Menx – Haibike) 2:06:50
3. Jana Kubáčová (Kellys Bike Ranch) 2:08:46

Výsledkové listiny jsou k dispozici na http://sport-base.cz/v11.html

Comments are closed.